АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську центральною частиною міста пройшов марш «За життя та сімейні цінності»

Вівторок, 16 травня 2017, 11:51
«Тільки Бог має право давати і забирати життя», «Спадок Господній – діти» – такі та інші плакати 14 травня пронесли кількасот іванофранківців, йдучи центральною частиною міста маршем «За життя та сімейні цінності».

Мирослав Возняк, представник громадської організації «Івано-Франківський християнський рух за життя», наголосив, що марш проводиться кілька років поспіль у різних містах України. «У нас кількість населення катастрофічно падає. За офіційною статистикою, в Україні проживають 7 млн дітей тоді, як на початку незалежності було 14 млн. Треба захистити українську сім'ю», - сказав п. Мирослав. Активіст переконує, що марш має на меті не принизити чиїсь ідеали, а виступити за те, що є одвічною прерогативою Бога. «Йдучи маршем, ми не виступаємо проти чогось, ми виступаємо ЗА життя та сімейні цінності», - пояснює він.

Колона активістів зібралась біля драмтеатру о 15.00 та пройшла за маршрутом до Площі Ратуші. На початку несли ікону Матері Божої Гваделупської, потім велику дерев'яну вервицю, а тоді йшли священики на чолі з владикою Йосафатом (Мощичем), Єпископом-помічником Івано-Франківським УГКЦ,  влада та кілька сотень франківців.

Учасник руху Павло говорить, що вже вдруге бере участь в подібній акції і переконаний, що раніше чи пізніше ефект обов’язково буде. «Цей марш є пробудженням людської свідомості. Ми не можемо називати себе християнами і толерувати пропаганду та культ смерті через аборти чи евтаназію», - говорить чоловік.

Останньою зупинкою руху став Вічевий майдан. Там зі сцени до громади промовив владика Йосафат, п. Руслан Марцінків, Міський голова, та інші. Серед тих, хто мав слово, був також й о. Йосафат Бойко, ВС. «Символічно, що в нас сьогодні на сцені є два прапори - України та Європейського Союзу. Це засвідчує, що Івано-Франківськ справді прагне бути тим європейським містом, а наш сьогоднішній похід показує ще й те, що ми хочемо бути  Христовим містом», - сказав отець.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next