АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську визначено переможців суперфіналу брейн-рингу

Вівторок, 25 листопада 2014, 20:59
22 листопада в Івано-Франківську проходив суперфінал християнської інтелектуальної гри брейн-ринг «Історія УГКЦ в підпіллі». Змагалися між собою 6 команд, серед яких були семінаристи (команда «Емаус»), студенти катехитично-педагогічного факультету ІФБУ (команди «Скеля», «Богуслава» та «Божі діти»), катехити Івано-Франківської архиєпархії (команда «Манна небесна») та переможці старшої вікової категорії - команда «Апостоли» з парафії архистратига Михаїла, с. Вовчинці.

Гра стала для всіх учасників справжнім святом, а переможці суперфіналу (команда «Апостоли») здобули ювілейний кубок 25-ліття легалізації УГКЦ, повідомляє для прес-служби архиєпархії Катехитична комісія.

Присутні також мали можливість оглянути виставку «До Світла Воскресіння крізь терни катакомб», яку підготував Інститут Історії Церкви УКУ. Темою наступного брейн-рингу буде «Життя та діяльність митрополита Андрея Шептицького».

Як раніше повідомлялося, у суботу, 15 листопада, у приміщенні навчального корпусу Івано-Франківської архиєпархії відбувся підсумковий тур християнської інтелектуальної гри брейн-ринг.  У змаганнях брали участь команди двох вікових категорій учнів катехитичних шкіл: молодшої (10-13 років) та старшої (14-18 років). Гра проходила на деканальному та архиєпархіальному рівнях. Молодші учасники змагалися у знанні біблійних оповідань за дитячим виданням Біблії «Бог говорить до своїх дітей», а старші – історії підпілля УГКЦ (за підручником «До Світла Воскресіння крізь терни катакомб»).

У підсумковому етапі брали участь 30 команд із 17 деканатів. Кубок переможця у молодшій віковій категорії отримала команда «Знавці Біблії» з Черченського (катехит Кривень Наталія), а у старшій – команда «Апостоли»  з Північно-Західного деканатів (катехит Чернецька Мар'яна). Змагання проходили цікаво і захоплююче, адже всі хотіли перемогти.

Суперфінал гри відбудеться 22 листопада 2014 р. Б. Участь у ньому візьмуть команди-переможниці підсумкового етапу, а також команди студентів Івано-Франківської духовної семінарії, катехитично-педагогічного факультету ІФБУ та катехитів.

Усі учасники та вболівальники могли переглянути виставку «До Світла Воскресіння крізь терни катакомб», підготовлену Інститутом історії Церкви УКУ. Вона буде діяти протягом 15-22 листопада у приміщенні ІФБУ. «Пропонована експозиція – одна з перших спроб окреслити контури багатогранного феномену: християнської незламності й творчості, гнучкості і принциповості… Це плід подвигу багатьох тисяч наших батьків і матерів у вірі і свободі», - зазначає у вступному слові до посібника вл. Борис Гудзяк.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next