АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську вшанували пам’ять загиблих українців у Другій світовій війні

Вівторок, 23 червня 2015, 15:21
Щороку 22 червня в м. Івано-Франківську відзначають як День скорботи й пам’яті жертв Другої світової війни. Цього року вшанувати загиблих українців на Меморіальне кладовище, що на вул. Лепкого, прийшли представники обласної та міської влади, громадськість краю і ветерани.

Присутні поклали квіти до Монумента слави та взяли участь у поминальній панахиді, яку відслужили священнослужителі різних конфесій. Очолив заупокійну молитву митр. прот. Олег Каськів, ректор ІФДС, синкел у справах духовенства  Івано-Франківської архиєпархії,  та віце-ректор о. Олесь Будзяк, а супроводжували співом богослужіння брати-семінаристи.

Варто згадати, що цьогоріч минає 74-та річниця з часу, коли німецькі війська вторглися на українські землі. Друга cвітова війна принесла в українські домівки незліченні жертви й страждання, не оминула жодну родину. Трагедією мільйонів громадян стала і їхня примусова депортація.

Сьогодні, відстоюючи свою незалежність та цілісність країни на східних кордонах, ми чітко усвідомлюємо подвиг і жертовність тих, хто віддав своє життя під час Другої світової війни.

Інформаційний центр ІФДС

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next