АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську вшанували пам'ять засновника та першого ректора Університету короля Данила о. Івана Луцького

Понеділок, 11 березня 2019, 11:37
У березні 2019 року уродженцю Івано-Франківщини, доктору юридичних наук, почесному академіку Академії наук вищої школи України, митрофорному протопресвітеру Івану Луцькому виповнилося б сімдесят років.

Урочистості з нагоди відзначення ювілею з дня його народження розпочалися в храмі Святого Йосифа Обручника. Божественну Літургію та панахиду очолив синкел у справах духовенства і священичих родин Івано-Франківської архиєпархії митр. прот. Олег Каськів. Співслужили з ним віце-економ Івано-Франківської архиєпархії о. Віталій Максимів, отці з Молодіжної комісії архиєпархії, адміністратор місцевого храму – о. Михайло Сушко, а також інші священнослужителі Івано-Франківської архиєпархії. 

На фасаді університету за адресою вул. Євгена Коновальця, 35 в м. Івано-Франківську о. Івану Луцькому, як засновнику та ректору ПВНЗ «Університет короля Данила», відкрили анотаційну дошку.

«Мені було 20 років, і я пам’ятаю, як, будучи депутатом обласної ради, ми ходили до отця Івана за порадою. Вічна пам`ять. Адже заснувати такий університет в такі важкі часи було непросто. Наше завдання тепер – зберегти пам’ять. Вона є дороговказом, чи справді ми робимо все правильно, так як хотів отець Іван», – сказав не відкритті меморіальної дошки міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Погляди Івана Михайловича та його життєві позиції стали для нас орієнтиром. Він вчив нас любові – це найголовніше. Є багато університетів, які дають феноменальні знання, але не всі дають відчуття любові. А це дуже важливо в нашому суспільстві», – розповів проректор з соціально-виховної роботи Олег Андрухів.

Університет короля Данила о. Іван Луцький заснував у 1997 році. Це був перший приватний вищий навчальний заклад Івано-Франківська. У травні 2014 року о. Івана не стало.  У рамках ювілейних урочистостей магістрам університету та молодшим спеціалістам коледжу С. Граната, які останніми вступали на навчання за життя отця Івана, вручили дипломи.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next