АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відбулася акція «Соціальні дні у в'язниці»

Середа, 27 лютого 2019, 11:57
У Неділю блудного сина Церква щороку звертає особливу увагу на осіб, які опинилися по той бік в’язничних мурів, щоб допомогти їм усвідомити необхідність духовної допомоги.

24 лютого, у день особливої уваги УГКЦ до в'язничного служіння, в Івано-Франківській УВП №12 традиційно відбулася Служба Божа для ув'язнених, а 25 лютого - духовна зустріч із працівниками установи.

У вівторок, 26 лютого, у рамках акції «Соціальні дні у в’язниці» душпастирі о. Арсен Панчак та о. Василь Сливоцький разом із волонтерами та учасниками Спільноти святого Миколая парафії Зіслання Святого Духа відвідали засуджених до довічного ув’язнення в Івано-Франківській установі виконання покарань. Розпочалася зустріч спільною молитвою на Службі Божій та духовною наукою. Опісля всі розділили спілкування за солодким столом, а на завершення в’язні дізналися про життя блаженного Василя Величковського, покровителя пенітенціарного капеланства УГКЦ та отримали реліквії та образки блаженного на згадку.

Ініціатори зустрічі висловлюють подяку керівництву установи за сприяння та допомогу. «Адже  соціальні дні у в'язниці не лише створюють допомоговий гуманітарний контекст, а і є нагодою зустрічі із в'язнями в рамках євангелізації та суспільно-мистецьких ініціатив», - кажуть вони.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next