АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відбулася зустріч голів єпархіальних Комісій УГКЦ у справах родини

Вівторок, 06 жовтня 2015, 14:11
5 жовтня в Івано-Франківську відбулася зустріч голів єпархіальних Комісій УГКЦ у справах родини. Зібрання очолив о. Богдан Тимчишин, голова Комісії у справах родини УГКЦ. Захід розпочався спільною молитвою до Святого Духа, а далі о. Богдан привітав делегатів із різних куточків України. Повідомляє прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

 

Заступник голови Комісії у справах родин Івано-Франківської архиєпархії о. Юрій Прилепський запропонував до перегляду тематичний випуск студії  «Апостол» під назвою «Шептицький – «таточко» для сиріт і великий опікун молоді». Після о. Юрій коротко розповів про програму «Наставництво», яка має на меті сприяти кращій опіці дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Гостем зустрічі стала д-р Анна-Єва Боднар зі Львова, представник Спільноти золотого віку. Пані Анна розповіла присутнім про історію зародження руху «Опіка над людьми старшого віку» та про програму «Якір», яка веде активну боротьбу із сектами, зокрема «догналівцями».

Також до уваги гостей доповідач підготувала цікаву презентацію про вплив різноманітних маніпуляцій на дітей та молодь і які наслідки з цього можуть бути.

Крім того, п. Анна розповіла про міжнародну законодавчу базу та практику опіки над людьми похилого віку, зазначаючи, що станом на сьогодні Україна в цій сфері має чимало недопрацювань.

На завершення кожен учасник зустрічі отримав декілька брошур із необхідною інформацію про обговорений рух, зокрема лист св. Папи Івана Павла ІІ «До моїх братів і сестер – людей похилого віку», в якому святий Папа зазначав: «Люди похилого віку – охоронці колективної пам’яті, а в Африці – живі бібліотеки!»

Завершилася зустріч екскурсією вечірнім Івано-Франківськом, яку для гостей провів письменник Тарас Прохасько.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next