АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відбувся масштабний фестиваль «Територія аніматорів»

Середа, 19 травня 2021, 11:48
15 травня 2021 року в Івано-Франківську, на базі архикатедрального собору Воскресіння Христового та Католицького ліцею імені Василія Великого, відбувся фестиваль «Територія аніматорів». У ньому взяли участь християнські аніматори, вчителі, педагоги, вихователі та усі, хто працює з дітьми та молоддю.

Захід розпочався Архиєрейською Літургією, яку очолили митрополит Володимир Війтишин та владика Василь Івасюк. Під час проповіді владика Василь звернувся до молоді із закликом: «Будьте відважні, як Марія!».

Далі на учасників чекав смачний обід, ігри, банси та майданчик для знайомства.

Однією із найважливіших частин стали тренінги від команди досвідчених спікерів-аніматорів, які ділилися своїми знаннями з усіма охочими. Зокрема, п. Дмитро Якимець розповідав про  взаємодію у команді аніматорів. Отець Петро Майба ділився своїм баченням того, чого потребує молодь сьогодні, а о. Софрон Зелінський представляв «Духовне наповнення табору від А до Я».

У другому блоці лекцій Людмила Небельська викладала  «NEWігрологію (Ігрологія 2.0)». Спікерка вчила створювати майстер-класи для дітей різних вікових груп, а Мальтійська служба допомоги показувала, як прості дії можуть врятувати життя.

Третій блок утворили виступи с. Наталії Мельник про дисципліну (винагороди і покарання), п. Ірини Вишинської – вона пояснювала, як поведінка дітей залежить від зовнішніх факторів, які їх оточують та п. Ігоря Васюти, на якому кожен мав змогу побачити щось креативне у буденних речах.

Цінним доповненням до здобутих теоретичних знань став ігровий практикум у вигляді фабрики, де про таборові цікавинки розповідали бр. Василь Кінах та Софія Дубовик.

Завершився фестиваль концертом місцевих виконавців – Романни Туз та Оксани Сливки.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next