АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відкрили Лікувально-діагностичний центр святого Луки

Середа, 17 вересня 2014, 17:11
16 вересня в Івано-Франківську освятили Лікувально-діагностичний центр святого Луки, що належить до Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Про це повідомляє прес-служба згаданої архиєпархії.

Освячення приміщення закладу очолив Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин). Участь в освячені взяли ще такі владики: Апостольський нунцій в Україні  Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк),  Єпископ Коломийсько-Чернівецький УГКЦ Василь (Івасюк),  Екзарх Одеський УГКЦ Михайло (Бубній),  Єпископ-помічник Івано-франківський УГКЦ  Йосафат (Мощич). Крім того, були гості з Німеччини: директор БФ «Реновабіс» Альберт Герхат, референт БФ «Реновабіс» Йоахім  Зауер.

Про потребу створення такого закладу розповів економ Івано-Франківської архиєпархії о. Михайло Клапків, відповідальний за реалізацію цього проекту. «Зараз наша держава переживає скрутний час. Однак  ми стараємося подбати про головне – здоров’я наших громадян, зокрема духовенства, семінаристів, а також малозабезпечених верств населення, які зможуть тут отримати відповідну допомогу», - наголосив священик.

За словами головного лікаря закладу Валентини Казмірук, це перший в Україні лікувально-діагностичний центр, створення якого не висувало на перший план отримання прибутку. Проте задля покриття витрат на заробітну плату медичних працівників та обстеження пільгових категорій населення в центрі надаватимуть і платні послуги.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next