АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відкрили перший на Прикарпатті пам’ятник блаженному Григорію Хомишину

Вівторок, 17 серпня 2021, 12:29
15 серпня у храмі Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця і блаженних мучеників Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезнюка відбулася святкова Літургія, яку у співслужінні численного духовенства очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин.

Роздумуючи над недільним Євангелієм, архиєрей звернув увагу на те, що Господь дає нам вічне життя. «Христос дав нам "Небесного Хліба" – хліба для душ, хліба на вічне життя і помножує його щодня по всьому світу, по всіх країнах, аж до кінця віку, щоби всі люди на землі моглим його споживати на життя вічне», – зазначив проповідник.

Після Служби Божої відбулося освячення пам’ятника блаженному єпископу Української Греко-Католицької Церкви, архипастирю і духовному будівничому Галицького краю Григорію Хомишину (1867–1945).

Погруддя виготовив скульптор Володимир Кіндрачук.

Це – перший на Прикарпатті пам’ятник владиці Григорію Хомишину, який встановили саме в Івано-Франківську на вул. Ленкавського.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next