АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відновили каплицю, якій 175 років

Понеділок, 12 червня 2017, 11:49
У Неділю всіх святих, 11 червня, в Івано-Франківську відбулася подія історичного масштабу: на території міської клінічної лікарні освятили відновлену каплицю Божого милосердя. Чин освячення здійснив владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський.

Історичні дослідження стверджують, що каплиця збудована разом з лікарнею, тобто 1842 року, а це означає, що це найстаріша збережена в такому стані каплиця нашого міста! Процес реставрації святині розпочався ще в 2014 році і триває до сьогодні. На цю світлу події прибуло чимало гостей, серед яких і Міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків, і головний лікар МКЛ п. Масляк Тарас та інші поважні представники.

Освятивши святиню зовні, Митрополит Володимир хрестом відчинив двері, які були зачиненими ще з часів Другої світової війни. Владика розпочав Божественну Літургію, в часі якої звернувся до зібраних вірян з повчальним словом.

Спершу архиєрей розповів про сьогоднішнє свято – неділю всіх святих, зазначаючи, що кожен святий – прекрасний приклад для наслідування. «Ми всі покликані до святості, це наша мета. Однак самим дістатися до Небесної Батьківщини є вкрай складно, а тому святі є тими нашими провідниками по дорозі до нашого Небесного Отця», - мовив владика.

У другій частині свого слова Митрополит Володимир розповідав про святий храм, його мету та роль у житті людини. Серед іншого, архиєрей зазначив, що церква є Божим домом, а тому нам, християнам, слід завжди з повагою та великою шаною перебувати в цьому святому місці.

Під час Літургії владиці співслужили: капелан МКЛ прот. Роман Терлецький, синкел у справах капеланського служіння прот. Василь Рак та голова Патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я прот. Руслан П’яста.

Після спільної молитви Митрополит подякував о. Роману, усім жертводавцям та будівничим, які здійснили клопітку працю і привели каплицю до належного та гідного вигляду. Відтак на подвір’ї святині присутні мали нагоду почути про історію цього храму та процес його реставрації.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next