АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську відзначили 100-річчя від дня заснування Згромадження сестер мироносиць

Понеділок, 30 червня 2014, 16:50
На Прикарпатті сьогодні, 30 червня, Архиєрейською Літургією, яку очолив Блаженніший Святослав (Шевчук), Отець і Глава УГКЦ, відзначили 100-річчя від дня заснування Згромадження сестер мироносиць.

«Сьогодні ми зійшлися так численно в цьому соборі, щоб дякувати Господеві за перший столітній ювілей Згромадження сестер мироносиць. За їхню невтомну геройську діяльність у нашій Церкві», - сказав Предстоятель Церкви під час проповіді до вірних.

Проповідник пояснив, що означає дякувати, Богові. «У книгах Святого Письма слово "дякувати" часто розуміється як ісповідувати, визнавати, хвалити Бога. Дякувати Богові означає, перш за все, славити Його діло спасіння і милосердя до нас. Дякувати означає також каятися, приймати милосердя Божого дару, яке Господь зсилає на нас», - зазначив Верховний Архиєпископ.

Він запевняє, що той, хто дякує, нічого не втрачає, навпаки – стає здатним прийняти ще більший дар. Тож сьогодні дякуємо Богові за всі дари, які через служіння сестер мироносиць Він зіслав на нашу Церкву.

100 років служіння сестер мироносиць. «Згідно з дивним Божим задумом саме день заснування цього згромадження співпадає з днем початку Першої світової війни. За тих сто років скільки держав зникло, скільки загарбників і окупантів перейшло через нашу землю. Усі вони приходили, відходили, а сестри мироносиці залишилися», - відзначив Блаженніший Святослав.

Проповідник пригадав, що євангельські мироносиці жінки були ті, які залишилися з Дівою Марією та Іваном Богословом під хрестом Спасителя. І не втекли. Саме вони супроводжували Його недиханне тіло до гробу. І саме вони супроти будь-якої логіки і людської надії вранці поспішили до гробу Христового. Тому перші одержали вістку про Його воскресіння. Ними керувала любов до Бога і бажання чинити милосердя», - сказав Предстоятель.

На переконання Глави Церкви, миро, яке вже 100 років носять у собі сестри мироносиці, - це їхнє повне Духом Святим життя.

Глава Церкви привітав сестер від імені повноти всієї Української Греко-Католицької Церкви з цим Божим днем. «У цей день ми просимо Бога, щоби ви були здатні ще більше прийняти дарів. Будьте носіями надій, носіями ісповіді віри в Бога, який продовжує бути діяльним і присутнім серед нас. Несіть християнське милосердя людям, які його так потребують», - побажав Блаженніший Святослав.

Наприкінець Глава УГКЦ подякував усім священикам, монахам і монахиням, які численно з’їхалися на святкування 100-річчя сестер мироносиць.

Фото прес-служби Івано-Франківської архиєпархії

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next