АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську завершилася проща до архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового

П'ятниця, 13 грудня 2019, 16:03
13 грудня наша Церква відзначає пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. У цей день 8 років тому Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Івано-Франківську єпархію до гідності архиєпархії та митрополії і ввів на престол її першого митрополита — владику Володимира Війтишина.

З цієї нагоди відбулася проща до архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового. Щорічно вона відбувається на честь блаженних новомучеників Івано-Франківських Івана Слезюка, Симеона Лукача та Григорія Хомишина. Цього року проща відбулася з нагоди 30-ліття легалізації УГКЦ.

Кілька тисяч прочан з Івано-Франківська та області зібралися в головній святині Прикарпаття, щоби спільно подякувати Богу за прожитий рік, який завершується, а також просити благословення для своїх сімей, а головне – для Батьківщини нашої України.

Очолив спільне моління архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин. Разом із ним молилися також преосвященний владика Йосафат Мощич, єпарх Чернівецький, і численне духовенство з різних куточків Прикарпаття.

Під час Божественної Літургії канцлер Курії Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ протоієрей Віталій Федун зачитав Пастирський лист митрополита Володимира до вірних Івано-Франківської митрополії.

«Нехай свідчення віри наших ісповідників віри, наших рідних і близьких стане запрошенням для того, щоб їх наслідувати. Нехай святість буде прагненням для всіх нас, дорогі брати і сестри, і на цьому шляху нехай нас супроводжує Пресвята Богородиця», - ідеться в листі.

Після спільної молитви за активне душпастирське служіння та з нагоди 30-ліття легалізації УГКЦ митрополит Володимир нагородив ревних священників нагородами: золотими хрестами, золотими хрестами з прикрасами та набедрениками.

Окрім того, владика Володимир закликав до молитви за Главу нашої Церкви Блаженнішого Святослава. Всі вірні в храм помолилися «Отче наш» та «Богородице Діво», просячи Божого благословення для нашого Патріарха.

На завершення святкування митрополит Володимир привітав усіх іменинників, які носять ім'я Андрій з їхнім святом.

Опісля всі спільно помолилися за мир та спокій у Батьківщині нашій Україні гімн «Боже, великий, єдиний», а священнослужителі благословили всіх присутніх мощами блаженних новомучеників. Після чого кожен особисто ще міг підійти і приклонитися до святої реліквії, випрошуючи необхідних благодатей.

Пригадуємо, що сьогодні о 16:00 в приміщенні Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбудеться урочиста академія «З Богом у серці», присвячена 30-літтю легалізації Української Греко-Католицької Церкви.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next