АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській академії Івана Золотоустого пройшла масштабна конференція за участю міжнародних експертів

Середа, 24 квітня 2019, 16:10
23 квітня 2019 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбулася Міжнародна конференція експертів «Екологічні виклики в умовах геополітичних трансформацій».

Організатори конференції – Івано-Франківська академія Івана Золотоустого, Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології, Громадська організація «Центр політичних наративів демократії», Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

У роботі конференції взяли участь експерти з Білорусі, Вірменії, Грузії, Литви, Польщі, Румунії, Вірменії та України. Із вітальними словами до учасників конференції звернулися Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, кандидат наук з богослов’я, доцент Володимир Війтишин, ректор Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, кандидат наук з богослов’я, доцент, митрофорний протоієрей Олександр Левицький, український політик, у минулому голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, представник управління екології і природніх ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації Петро Кульба, проректор з наукової роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик, голова громадської організації «Центр політичних наративів демократії» Микола Бійовський, керівник Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології Володимир Шеремета, депутат Івано-Франківської міської ради Роман Харук.

Конференція пройшла у форматі круглого столу і чотирьох сесійних засідань, під час яких обговорювали важливі теми: «Мілітарні аспекти національної та міжнародної екологічної безпеки. Виклики і загрози екологічній безпеці на окупованих територіях Донбасу і Криму», «Соціальні аспекти екології. Екологічна освіта як інструмент забезпечення сталого розвитку», «Екологічний моніторинг та стратегічна екологічна оцінка як складові ефективної екологічної політики», «Ресурсна незалежність в системі національної безпеки».

Івано-Франківська академія Івана Золотоустого щиро вдячна усім учасникам конференції за ґрунтовні доповіді та плідну співпрацю з Академією.

До уваги учасників конференції була представлена тематична виставка, яку організували бібліотека Академії і Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології.

За результатами роботи конференції буде виданий збірник матеріалів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next