АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській архиєпархії завершився рік блаженного священномученика Григорія Хомишина

Четвер, 28 грудня 2017, 13:55
Урочистим богослужінням у храмі Святого священномученика Йосафата Івано-Франківської духовної семінарії 28 грудня 2017 року в Івано-Франківській архиєпархії завершився рік Блаженного священномученика Григорія Хомишина. Очолив урочистості Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський владика Володимир (Війтишин).

На завершальну подію календарного року зібралося чимало духовенства та вірних з усієї архиєпархії. Роздумуючи над Божим Словом під час проповіді, Митрополит звернув особливу увагу на постать блаженного владики Григорія Хомишина.

Серед іншого владика Володимир відзначив, що не є випадковим те, що останній в році захід, присвячений великому ювілею з дня народження блаженного, відбувається саме в духовній семінарії, яку він свого часу заснував.

«Блаженний Григорій був та залишається однією з ключових постатей нашої архиєпархії. Саме він свого часу всіляко сприяв тому, щоб у Станіславові почала функціонувати Духовна семінарія», - розповідав проповідник.

На його думку, приклад владики Григорія повинен стимулювати в молодих семінаристів, а завтрашніх душпастирів, великий запал до ревного виконання своїх священичих обов’язків. Підтвердження цих слів не заставили себе довго чекати, адже після Анафори, Митрополит Володимир уділив дияконські свячення 11 випускникам Івано-Франківської духовної семінарії – зокрема Маркіяну Букатчуку, Івану Гнатюку, Івану Горнецькому, Назару Кібелю, Володимиру Лукашевському, Зореславу Михальонку, Василю Савчину, Андрію Тузу, Петру Ців’юку, Дмитру Шиманському та Дмитру Яричу.

Звертаючись до нововисвячених дияконів, Владика Володимир побажав їм завжди брати приклад з блаженного Григорія, який був добрим пастирем та віддав своє життя за Христову Церкву. Митрополит також зазначив, що дияконська служба покликана до служіння та до допомоги душпастирям у виконанні їхніх обов’язків. «Нехай той запал, з яким ви сьогодні стоїте в цьому святому храмі, буде постійно супроводжувати вас для доброї служби на славу Божу та добра нашого народу», - побажав Владика.

Зі словами вдячності до Митрополита від імені новопоставлених дияконів звернувся Кібель Назар, який сердечно подякував владиці Володимиру за уділення свячень, запевнивши також у вірності Владиці та сумлінному виконанню повірених обов’язків. Він також подякував ієрарху за те, що він завжди поряд, а це робить братів енергійними та життєрадісними.  На знак вдячності Архієрею подарували квіти, а хор заспівав «Многоліття».

З вітальним словом до новопоставлених дияконів звернувся ректор семінарії прот. Олесь Будзяк, який сказав, що перед ними довга, життєва та священича дорога. Побажав витримати в доброму до кінця. Опісля ректор подякував усім гостям, які прибули на свято, а особливо батькам  за їхнє любляче виховання синів.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next