АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській архиєпархії презентували проект розвитку соціального служіння в парафіях

Понеділок, 26 лютого 2018, 11:32
На зустрічі, яка відбулася в м. Рогатин, зібралися представники парафій (громад) Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, Рогатинського, Черченського та Букачівського протопресвітеріатів, а це: протопресвітер, священик та вірні кожної парафії.

Завданням проекту є систематизувати і розвинути соціальне служіння там, де ще його не має, але є потребуючі, а також підсилити і удосконалити діяльність  парафіяльних карітасів, які вже діють.

На початку презентації звернувся о. Володимир Чорній – директор БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ»: «…хочу закликати вас усіх через Хреста і ради Хреста прийняти соціальну відповідальність і відновлюючи її в парафіях, заснувати на постійній основі соціальне служіння на місцях, а це наші громади (парафії). Закликаю вас до служіння один одному в любові, бо тільки за це нас запитає Господь».

Слово Блаженнішого Святослава про соціальне служіння стало фундаментальним у презентації цього проекту, а відтак присутні мали можливість почути, у чому полягає наступний проект Карітасу, який є дуже актуальним у наш час, розповів о. Володимир Чорній, провівши презентацію проекту: «Нашим завданням є сформувати в кожній парафіяльній громаді відповідальних і активних парафіян, які б провадили соціальне служіння для потребуючих на місцях, а це хворі, сироти, воїни АТО, престарілі, інваліди, безхатченки та  інші, котрі простягають руку і просять допомоги. Ми повинні в цьому побачити руку Божу, яка подається для нашого ж спасіння і тим самим надаючи допомогу потребуючим ми спасаємося самі», - наголосив о. Володимир.

У час презентації  розглянули, як на практиці заснувати і розпочати соціальне служіння і що для цього потрібно. Насамперед - це моніторинг реальної ситуації. Священик має вивчити, скільки є потребуючих на парафії (хворі, каліки, сироти, неповносправні та інші). Наступний крок - це вибір і подання відповідальних людей від парафії, які розпочнуть соціальне служіння, а відтак кваліфіковані тренінги і навчання для них, а на майбутнє, заснування невеликих центрів у регіонах.

На завершення зустрічі було продемонстровано, як працюють проекти БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ», як основа-приклад для заснування соціального служіння на парафіях (громадах) Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

о. Юрій Трухан – учасник проекту

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next