АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській архиєпархії провели Дні богопосвяченого життя

Середа, 16 лютого 2022, 12:02
В Івано-Франківській архиєпархії вже багато років поспіль проходять Дні богопосвяченого життя і відбуваються вони з благословення митрополита Володимира та за участю представників всіх монаших спільнот Прикарпаття.

Цього року такі зустрічі проходили 13-14 лютого, перед великим празником Стрітення Господнього, оскільки цей день від 1997 року в Католицькій Церкві є професійним днем всіх богопосвячених осіб.

13 лютого зустріч проходила при парафії Святих Кирила і Методія в Крихівцях, якою опікується Згромадження Воплоченого Слова. На зустріч були запрошені всі настоятелі та настоятельки зі своїми радниками та радницями. Спочатку всі разом помолилися Вечірню в храмі, а відтак о. Йосафат Бойко, ВС, синкел у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії і настоятель храму, звернувся до присутніх зі словом і представив послання патріарха Йосифа Сліпого "Великого бажайте", оскільки цими днями відзначають 130-ту річницю з нагоди дня його народження. Саме це послання має стати таким внутрішнім мотиваційним поштовхом для всіх богопосвячених осіб, щоб мати плани, прагнути вдосконалюватися, розвивати свої таланти і працювати для розвитку Церкви Христової, а не опускати рук у хвилини випробувань чи труднощів. Ще у 1957 році Йосиф Сліпий писав про те, чого ми повинні бажати: «Леліяти далекосяжні пляни, жити і працювати для них, ставити собі високу мету, виповнювати великі завдання, осягати геройські чесноти, набувати глибоку науку і високе мистецтво, стати пориваючим проповідником і досвідченим провідником, бути духовним добродієм людства, співдіяти з Божими поривами, не губити їх і не тратити сил на дрібниці і переминаючі речі, не спинюватися на марницях, поширювати і закріплювати Христову Церкву, а передусім – здобути велику святість…».

Відтак мали гарну нагоду послухати с. Марію Гошівську, провінційну настоятельку сестер Чернечої родини Воплоченого Слова, яка нагадала всім присутнім про те, що треба пам'ятати про "постійне зростання у вірності" на основі вчення папи Івана Павла ІІ "Богопосвячене життя".

Сестра Магадалина Витвицька, ЧСВВ, заступниця голови Патріаршої комісії у справах монашества, розказала присутнім про діяльність Комісії у справах монашества, про проєкти, школи, зустрічі, які організовує Комісія на патріаршому рівні, а також представила положення про "Раду настоятелів спільнот богопосвяченого життя", які утворені в кожній єпархії і покликані координувати діяльність та спільні заходи між монашими спільнотами та єпископом.

14 лютого, у навечір'я Стрітення Господнього, всі охочі богопосвячені особи зустрілися в храмі Христа-Царя, що під опікою отців василіан, на спільну молитву з митрополитом Володимиром, який очолив Вечірню та звернувся зі словом привітання до всіх богопосвячених осіб, подякувавши за їхнє служіння на терені архиєпархії.

Отець Артемій Новіцький, ЧСВВ, настоятель, також привітав всіх присутніх, подякував митрополитові Володимиру. Відтак всі мали гарну нагоду поспілкуватися, послухати вертепне дійство, яке підготували сестри-новички Чернечої родини Воплоченого Слова, та пісні у виконанні місцевого парафіяльного хору.

Дякуємо Богові за всіх наших богопосвячених осіб, просимо в Господа про нові покликання до богопосвяченого життя, бо слова Ісуса Христа, що "жнива великі, а робітників мало", не втратили своєї актуальності. Тому заохочуємо всіх вірних нашої Церкви молитися в наміренні за нові покликання до богопосвяченого життя.

Комісія у справах монашества
Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next