АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській семінарії провели вечір-пам’яті Героїв Небесної сотні

Понеділок, 22 лютого 2016, 10:24
«Герої не вмирають» – саме це народне гасло стало головним мотивом вечора-пам’яті Героїв Небесної сотні та всіх полеглих за волю Батьківщини, який провели 21 лютого у храмі Івано-Франківської духовної семінарії імені свщмч. Йосафата. Метою цього вечора було вшанування всіх героїв, які поклали свої голови на «Майдані Гідності» у боротьбі за національні цінності та світле майбутнє для нашого народу.

Як зауважили самі організатори і учасники цього молитовного дійства, «Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей, і за цю боротьбу за нашу з вами свободу заплачено страшну ціну». Крім того, учасники піснями та поезією розповіли про драматичні і болючі події на Сході, адже Небесна сотня була, на жаль, лише першою сотнею патріотів, які загинули за волю України. Натомість залишилися сироти, вдови, матері, які вже ніколи не побачать живими своїх рідних.

Поминальний вечір своєю промовою завершив ректор ІФДС митр. прот. Олег Каськів, який зазначив, що такий захід є чудовою нагодою переосмислити, що «так, як було, – вже не буде»; змінилися ми; змінилося наше ставлення до України, наше бачення подальшого розвитку держави. Також отець-ректор склав подяку всім учасникам цього вечора, художньому керівникові дійства – брату Володимиру Лукашевському, а також учасникам семінарійного хору «Благовіст», які своїм співом надали молитовної атмосфери.

Інформаційний центр ІФДС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next