АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківській семінарії розпочався цикл духовно-екологічних роздумів над дарами Святого Духа

П'ятниця, 10 березня 2017, 15:52
7 березня 2017 року Божого з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології та з благословення о. Олеся Будзяка, ректора Івано-Франківської семінарії імені священномученика Йосафата, у рамках Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» було розпочато цикл духовно-екологічних роздумів над дарами Святого Духа для семінаристів архиєпархії.

На початку першої зустрічі з семінаристами, яку провів о. Володимир Містерман, заступник керівника церковної екологічної інституції, було коротко презентовано Великопісну екологічну ініціативу, під час якої священик нагадав, що спонукати поодиноких християн і християнські громади до кардинального, цілісного навернення до Бога є головною метою і завданням цієї ініціативи.

Представляючи ініціативу, священик зауважив, що в часі цьогорічного Великого посту інституція, яку він представляє, пропонує в особливий спосіб роздумати над важливістю і значенням Третьої Особи Божої – Святого Духа і Його дарів як в процесі покаяння і навернення до Бога, так і на шляху здійснення свого життєвого покликання.

Проповідник наголосив: «Дари Святого Духа – це той, закладений у кожному охрещеному Божественний творчий потенціал, який чинить плідною любов людини до Бога, до свого ближнього й усього створіння».

Звертаючись до майбутніх душпастирів, о. Володимир процитував Святішого Отця Франциска: «Святий Дух робить нас реальними, а не віртуальними християнами», – і зауважив, що Господь, посилаючи нам Утішителя, дарував все необхідне – сім дарів Святого Духа для того, щоби у створеному Ним світі продовжувати Його творчий і спасительний задум. «Саме тому на християнських спільнотах і поодиноких християнах лежить особлива відповідальність, як за те, в якому стані знаходиться сучасне суспільство і природне довкілля, так і за те, в якому стані ми передамо майбутнім поколінням наш спільний Дім-Землю», – сказав священик.

У циклі духовно-екологічних роздумів над дарами Святого Духа, які розраховані на сім тижнів Великого посту, о. Володимир на першій зустрічі представив роздуми над мудрістю як даром Святого Духа, який допомагає зробити перші кроки на шляху покаяння та навернення і чинить людину учасницею життя Пресвятої Творці.

У рамках Великопісної екологічної ініціативи було підготовлено також і тематичний буклет «Великий піст – час особливого діяння Святого Духа», в якому дуже коротко представлено роздуми про сім дарів Святого Духу як дороговказ для кожного християнина, який постійно вказує дорогу до Дому Отця Небесного.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next