АКТУАЛЬНО

«В історії вашої Церкви я побачив Хресну дорогу Ісуса Христа», – кардинал Бассетті на закінчення візиту до України

Вівторок, 17 липня 2018, 15:20
У понеділок, 16 липня, закінчився офіційний візит до України кардинала Гуалтьєро Бассетті, Президента Єпископської Конференції Італії. На закінчення візиту в патріаршому домі м. Львова очільник Церкви Італії відслужив подячну Месу.

З ним співслужили Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ, владика Вітторіо Вйола, єпископ Тортонської єпархії (Італія), та інші члени делегації.

Під час духовних розважань кардинал Бассетті поділився враженнями від візиту до України та знайомства з УГКЦ. «Пізнаючи історію вашої Церкви, я побачив у ній Хресну дорогу Ісуса Христа. Адже історія Церкви – це наслідування Христа найперше через Його страсті, смерть на хресті та воскресіння. Саме таке наслідування робить Церкву Тілом Христовим», –  наголосив представник Церкви Італії.

Після Меси Блаженніший Святослав знову висловив кардиналові Бассетті й іншим гостям слова вдячності за їхній візит і досвід взаємного духовного збагачення. Він наголосив, що «цей візит – знак близькості Святішого Отця Франциска й Італійської Церкви до українського народу, який у сучасних геополітичних інтересах продають на взамін економічних інтересів».

Пригадаємо, що Президент Єпископської Конференції Італії разом з іншими членами делегації перебував в Україні з 13 по 16 липня на запрошення Блаженнішого Святослава. Центральною подією його перебування в Україні була участь у загальнонаціональному паломництві до Марійського духовного центру в Зарваниці (Тернопільська область).

Секретаріат Глави УГКЦ у Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next