АКТУАЛЬНО

Вандали осквернили греко-католицький храм в Коломиї для інформаційної провокації

Вівторок, 18 березня 2014, 16:17
Вночі з 15 на 16 березня 2014 року невідомі осквернили греко-католицький храм Богоявлення Господнього в Коломиї. Здійснено провокаційний розпис фарбою вхідних дверей і зовнішніх стін ненормативною лексикою про Президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Після цього в Інтернеті з’явилися повідомлення, що на Прикарпатті “націоналістами” було осквернено православний храм.

Як зауважив в коментарі РІСУ прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ о. Василь Перцович, провокатори, які це робили, не надто розбиралися в конфесійних приналежностях і прийняли храм УГКЦ за православний, а потім продовжили провокацію, поширюючи неправдиву інформацію в Інтернеті. "Своїми діями вандали намагаються нав’язати політичне і релігійне протистояння громадянам України”, - зазначив він.

Він також закликав не піддаватися на всякі фальшиві і наклепницькі повідомлення, які збурюють релігійні чи політичні протистояння в Україні.

Нагадаємо, 15 березня зранку було здійснено підпал монастирського дерев’яного храму Святого пророка Іллі в с. Дора (Яремча, Івано-Франківська область). Святиню звели на Гуцульщині 1938 року. Як повідомляють місцеві жителі, зранку вони бачили кількох невідомих чоловіків, котрі вкинули коктейль Молотова у святиню і швидко зникли на автомобілі. Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав. Святиня належала монахам студійського уставу Української Греко-Католицької Церкви.

Світлина зі сайту “Истины жизни”

РІСУ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next