АКТУАЛЬНО

Вандали розбили вікна в каплиці УГКЦ міста Лубни

Понеділок, 16 грудня 2019, 15:19
В ніч на 14 грудня невідомі розтрощили вікна в каплиці Української Греко-Католицької Церкви, що знаходиться в Лубнах Полтавської області. Такі випадки у Лубнах непоодинокі, адже вперше святиню зневажили з 21 на 22 жовтня цього року.

Тоді каплицю обписали непристойними словами. Як зазначає адміністратор парафій УГКЦ у Лубнах та Засуллі о. Василь Улішак, факти вандалізму виглядають системними, адже напередодні тричі було побито вікна у храмі с. Засуллі, тепер – двічі постраждали Лубни.

Варто додати, що парафію Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Лубнах засновано у 2015 році. У 2018 році тут зведено дерев’яну каплицю, в якій щоденно проходять богослужіння. Окрім того, з ініціативи о. Василя вірні займаються харитативною діяльністю: люди організовують благодійні ярмарки, акцію “Миколай про тебе не забуде”, свята, опікуються дітьми з особливими потребами з міського реабілітаційного центру.

А зловмисникам хочемо нагадати слова нашого Спасителя Ісуса Христа: “Все, що ви зробили одному з моїх братів найменших, ви мені зробили” (Мт. 25, 40). Молимося за тих, хто зневажив храм Божий і благаємо Господа, щоб простив їхні злодіяння.

Пресслужба Харківського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next