АКТУАЛЬНО

Василіанський храм Пресвятої Трійці взяв участь у програмі «Ніч культури» у м. Вільнюс

Четвер, 22 червня 2017, 13:05
Цього року храм Пресвятої Трійці отців василіан у Вільнюсі (Aušros Vartų, 7A) уперше взяв участь у програмі «Ніч культури», яка проходила у Вільнюсі. В цілому в місті відбулося близько півтори сотні різних культурних заходів. Участь у цій події взяв і монаший хор «Deisis» Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Велямина Рутського.

У рамках проведеня заходу «Ніч культури» 16 червня 2017 року у програмі «Labas rytas» («Доброго ранку») на литовському телебаченні LRT відбулася презентація монашого хору «DEISIS», який прибув до Вільнюса з України для участі в цьому заході.

Програма  «Ніч культури» у храмі Пресвятої Трійці розпочалася о 19:00. Серед виконавців  були: монаший хор Василіанського інституту «DEISIS», Роман Коляда – український піаніст-імпровізатор, композитор, журналіст, радіо- і телеведучий, поет, диякон УПЦ КП; Елбе Гая Гайтанжі, шестирічна вокалістка з Вільнюса; Жанна Лупенко, восьмирічна співачка з м. Севастополя, Україна; Далія Тарайліене, співачка з Вільнюса. Струнний квартет «Хордос» представив програму «Нічні метаморфози».

Під час програми «Ніч культури» у Вільнюсі проводяться концерти фортепіанної музики, кіноперегляди, поетичні читання, виступи хорів і сучасних виконавців. Більше ніж 20 музеїв литовської столиці відкривають для жителів і гостей міста свої двері в ці нічні години. Відвідувачам пропонують переглянути чинні експозиції, влаштовують концертні програми та екскурсії.

osbm.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next