АКТУАЛЬНО

Василіанські монастирі УГКЦ відкрили свої двері для біженців. Куди звертатися?

Середа, 02 березня 2022, 12:35
Василіанські монастирі готові прийняти біженців із регіонів України, охоплених активними воєнними діями. Хоча наші можливості обмежені, двері монастирів гостинно відкриті для вас, дорогі брати і сестри!

«Від імені Чину святого Василія Великого висловлюю нашу близькість до всіх вас. У цей тяжкий історичний момент військового нападу в Україну з боку сусідньої держави співпереживаємо й уболіваємо з усіма вами: духовенством, монашеством, вірними, владою і всім українським народом, який потерпає внаслідок бойових дій, нав’язаних Україні проти її волі, і який був змушений узяти до рук зброю, щоб захистити перед зазіханням сусіда, що став ворогом, свою свободу, незалежність, суверенність своєї держави та суспільне благо. Постійно молимося за мир і за тих, які його захищають, як також за жертви бойових дій, ненависті, тероризму та гноблення, за тих, які мимоволі стали заручниками ситуації, і тих, які віддали своє життя задля цінностей свободи, справедливості, толерантності та демократії», – зазначає у своєму Зверненні у зв’язку з війною Росії проти України протоархимандрит Чину святого Василія Великого о. Генезій Віомар.

Окрім того, василіани не стоять осторонь потребуючих, всіляко здійснюючи соціальне служіння. Зокрема монахи-василіани у своїх обителях надають: житло, нічліг, харчування, можливість прийняти душ чи випрати свій одяг, духовні розмови чи консультації щодо перших днів перебування в новому місті.

Для отримання інформації можна звертатися за такими телефонами:

смт Брюховичі, Львів, монастир св. Йосифа: +38 (097) 342-35-35 (о. Венедикт)

м. Бучач (Тернопільська область), монастир св. Хреста Господнього: +38 (097) 442-88-44 (о. Теодор)

м. Жовква, ОТГ (Львівська область), монастир Різдва Христового: +38 (096) 172-86-59 (Василь Сало)

с. Гошів (Івано-Франківська область), монастир Преображення Господнього: +38 (096) 877-55-02 (о. Мар’ян)

с. Підгірці (Львівська область), монастир Благовіщення Богородиці: +38 (098) 878-39-20

с. Погоня (Івано-Франківська область), монастир Успіння Богородиці: +38 (097) 866-18-38 (о. Антоній).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next