АКТУАЛЬНО

Vatican News започатковує новий проєкт «Ніхто не виключений» – канал з катехизами Папи із сурдоперекладом

Четвер, 01 квітня 2021, 11:52
Патріарша катехитична комісія, посилаючись на матеріали VaticanNews, інформує про те, що на Великдень стартує новий проєкт Дикастерії в справах комунікації «Ніхто не виключений» – канал з катехизами Папи із сурдоперекладом.

«Наголошую на вимозі надавати придатні та доступні засоби для передавання віри. Крім того, бажаним є, аби вони надавалися тим, які їх потребують, безкоштовно або в найдешевший спосіб, наскільки це можливо, також і завдяки новим технологіям, які виявили свою важливість для всіх протягом цього періоду пандемії». Відповідаючи на цей заклик Папи Франциска, вміщений у минулорічному посланні з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, Дикастерія Святого Престолу у справах комунікації запускає проєкт «Ніхто не виключений».

Йдеться про послуги, що надаватимуть особам з комунікативною інвалідністю доступ до катехиз, які Папа виголошує під час загальних аудієнцій і молитви «Ангел Господній»/«Царице Неба», які можна буде дивитися на каналах ютубу від Vatican News. Зокрема, на одному з каналів можна буде слідкувати за цими подіями наживо із сурдоперекладом LIS (Lingua Italiana dei Segni – італійською мовою знаків), а на іншому – в записі із сурдоперекладом ASL (American Sign Language – американською мовою знаків).

Проєкт запускають із великоднім посланням «Urbi et Orbi». Він має експериментальний характер і розрахований на один рік, але існують сподівання, що зможе стати звичайною службою та розширити кількість мов. Крім каналів на платформі ютуб, найближчими місяцями планується запуск застосунка для смартфонів, призначеного для того, щоб надати доступ до вмісту ватиканських медіа також і особам з вадами зору.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ct.ugcc.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next