АКТУАЛЬНО

Ватикан організовує безкоштовну перукарню для безпритульних

П'ятниця, 30 січня 2015, 17:42
У лютому під колонадою на площі Святого Петра у Ватикані відкриють перукарню для безхатьків.

Там уже працюють безкоштовні душі, якими можуть користуватися люди, що живуть на вулиці. Проте папський елемозинарій архиєпископ Конрад Краєвский вважає, що цього недостатньо. Тому від 16 лютого додадуться нові безкоштовні послуги перукарського закладу. У ньому безхатьки зможуть стригтися, робити зачіски, голитися.

Благодійні перукарні у Ватикані працюватимуть у понеділок. Традиційно цього дня тижня закриті всі перукарні в Римі. Тому безкоштовно надавати послуги безхатькам зможуть римські перукарі-волонтери, що мають по понеділках вихідний.

Новий заклад уже отримав у пожертву стільці, фен та дзеркало.

«Перш за все нам йдеться про гідність особи», — наголошує відповідальний за милостиню у Ватикані ієрарх.

Архиєпископ Краєвский переконаний, що для заспокоєння потреб безпритульним недостатньо прийняти душ та випрати вбрання, потрібно також стежити за волоссям та бородою. Це також може запобігти різним хворобам. У громадських перукарнях безхатькам можуть відмовити у послугах, тому що клієнти боятимуться якогось зараження. Але відтепер вони матимуть таку можливість у Ватикані. Разом із перукарнею відкриють ще три нових душових кабіни, додатково до тих, що вже працюють у Ватикані з листопада 2014 року.

www.credo-ua.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next