АКТУАЛЬНО

Важливою складовою Патріаршого Собору УГКЦ стануть презентації успішних парафіяльних ініціатив

Середа, 04 лютого 2015, 21:13
У середу, 4 лютого 2015 року, в Івано-Франківську відбулося чергове робоче засідання секретаріату з підготовки до Собору УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», який відбудеться у серпні цього року. Засідання провели спільно із робочою групою реалізації стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року. Його очолив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Голова секретаріату о. д-р Олег Каськів представив отримані на цей час пропозиції на Патріарший Собор від Єпархіальних Соборів. Він зробив їх короткий аналіз.

Тоді усі учасники працювали над програмою Собору. Під час вибору доповідачів для головних доповідей і співдоповідей, Блаженніший Святослав зазначив, що основна мета доповіді – це «бути іспитом сумління для делегатів і апелювати до жвавого конструктивного обговорення теми». Попередньо визначено, що упродовж трьох днів роботи Собору, кожного дня на пленарному засіданні і в роботі в групах буде опрацьовано одну тему, відповідно до основних напрямків Пастирського послання Блаженнішого Святослава щодо «Живої парафії».

Важливою складовою стануть розповіді про різні успішні парафіяльні ініціативи. Приклади таких живих парафій буде представлено як під час пленарних засідань, так і під час фестивалю парафіяльних ініціатив.

Присутні також оглянули місце проведення Собору, приміщення для проживання делегатів, а також конференц-зали для праці в групах.

На зустріч із секретаріатом прибули представники місцевої влади міста і області, які на всіх рівнях запевнили в підтримці та сприянні проведення Собору. Очільники міста і області зазначили, що приїзд до Івано-Франківська делегатів з цілого світу (за попередньою інформацією у роботі Собору візьмуть участь представники 62 країн) є важливою подією і одночасно нагодою презентувати Прикарпаття.

Департамент інформації УГКЦ

Веб-сторінка VI сесії Патріаршого Собору: sobor-ugcc.org.ua

Фото прес-служби Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next