АКТУАЛЬНО

Вчетверте відбулася піша проща Харків – Покотилівка

Вівторок, 15 жовтня 2019, 12:04
12 жовтня, напередодні свята Покрову Пресвятої Богородиці, з благословення владики Василя Тучапця, екзарха Харківського, відбулася четверта піша проща від харківського катедрального собору Святого Миколая Чудотворця до Свято-Покровського монастиря отців василіан у Покотилівці.

Організаторами прощі були молодіжна спільнота “Квіти Слобожанщини”, Катехитична комісія Харківського екзархату, парафіяни та біблійні спільноти екзархату.

Урочиста процесія вирушила після Святої Літургії, яку очолив о. Микола Семенович, адміністратор катедрального собору, у співслужінні з о. Олегом Рибчаком, о. Максимом Кролевським (Полтава), духівником прощі, та о. Миколою Микосовським, ЧСВВ.

Проща Харків–Покотилівка відбувалася під гаслом “За мир, єдність та любов в українському народі”. Під час походу прочани молилися Вервицю, жертвуючи її за Україну, свободу, мир та спокій, за державну та церковну владу, за єдність у народі, за солдатів, які боронять наш край та за всіх, хто віддав своє життя за Церкву і Україну. Учасники прощі також відвідали святі місця екзархату. Перша зупинка відбулася у Свято-Івано-Павлівському монастирі сестер святого Йосифа, де присутні мали можливість приступити до мощів блаженних сестер преподобномучениць Олімпії та Лаврентії.

Друга зупинка прочан відбулася у мобільному містечку переселенців, в якому було відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці за всіх, хто постраждав через війну на Донбасі.

Прибувши до Покотилівки, паломники мали можливість приступити до копії Улашківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, а також до мощів святих Кипріяна та Пантелеймона.

Цього року впрощі взяли участь понад сто осіб із різних околиць екзархату, прочани з Донецької області та Запоріжжя, а також семінаристи з Івано-Франківської та Київської духовних семінарій УГКЦ.

Варто відзначити, що наймолодшому учаснику Максиму Продуну з Харкова було 2,5 роки, а найстаршій учасниці Поліщук Ользі – 70.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next