АКТУАЛЬНО

«Вдихнути душу у заклади освіти», – закликав педагогів католицьких закладів освіти о. Петро Майба

Понеділок, 09 вересня 2019, 13:37
Дводенний семінар для вчителів католицьких закладів освіти Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбувся 7-8 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Організатором семінару є Комісія у справах освіти і виховання УГКЦ спільно з відділом Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Участь у формаційній зустрічі взяло близько шістдесяти педагогів, які працюють за моделлю католицької освіти.

Спікерами та координаторами зустрічі були голова громадської спілки «Католицька освіта» о. Петро Майба, СДБ, і практичний психолог, співавторка багатьох семінарів і формаційних програм для педагогів п. Ірина Максименко.  Свою роботу освітяни зосередили на ідеї запровадження християнських цінностей в процесі навчання та виховання, а також формування дружнього колективу у закладі освіти.

«Основою для виховання у католицькій освіті є наполегливість і постійність у старанні. Щоб набути досвід цінностей і виховати сильну особистість, важливо не бути пасивними, потрібно навчитися докладати потрібних зусиль для цього в повсякденному житті. Старання і наполегливість повинні бути спрямовані не тільки на те, щоби добре все робити та мати добрий результат. Ми покликані передусім любити те, що ми робимо», – наголосив о. Петро під час свого виступу.

Протягом двох днів вчителі мали можливість розробити практичні  шляхи, які б допомогли навчити вихованців католицьких закладів жити за християнськими цінностями і застосовувати їх у взаєминах з іншими.

Перебуваючи у Зарваниці, педагоги також брали участь у Святій Літургії, приступали до святих Тайн Покаяння і Євхаристії, мали час для особистої молитви та спілкування з колегами. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next