АКТУАЛЬНО

Вдови учасників бойових дій пройшли шлях оновлення у Гошівському монастирі

Вівторок, 25 вересня 2018, 11:25
Дружини загиблих у зоні бойових дій на Сході України взяли участь у реабілітації в Гошівському монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини.

Такий відпочинок для них організувала Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Патріаршої курії УГКЦ. Реколекції тривали з 17 по 20 вересня 2018 року.

Біль непоправної втрати для багатьох із них став причиною важких фізичних, емоційних і духовних недуг. На Прикарпатті команда священиків, психологів, сестер-монахинь, масажиста-реабілітолога намагалися допомогти учасницям реколекцій віднайти душевний спокій і сенс життя. Щодня для них проводилися духовні бесіди та індивідуальні психологічні консультування, подорожі, масаж, волейбол, групові психологічні заняття. Однак на завершальному колі багато з них сказали, що вирішальною у відновленні життєвих сил була для них Свята Літургія, де капелани виголошували проповідь для роздумування, а в подальшому мали індивідуальні духовні бесіди.

У реабілітації брали участь жінки із Волинської, Запорізької та Львівської областей – всього 18 осіб.

Організатори сподіваються, що робота, яку провела команда фахівців, надасть можливість жінкам-вдовам повернутися додому з новими силами, повернутися в повсякденне життя та планувати подальше майбутнє.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zdorovia.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next