АКТУАЛЬНО

Вдруге відбулася проща «ТриZ: Завалів-Заздрість-Зарваниця»

Середа, 24 жовтня 2018, 13:46
19-21 жовтня 2018 року відбулася проща до Зарваниці «Три Z – стежками патріархів».

Організаторами прощі виступила спільнота «Покоління Любомира» спільно з Молодіжною комісією Київської архиєпархії. Цим паломництвом молодь Київської архиєпархії мала за мету плекати пам’ять про патріархів УГКЦ – Йосифа Сліпого та Любомира Гузара, а також просити Богородицю заступництва для України.

Духівник спільноти о. Андрій Боднарук зазначив, що це дуже важлива проща, адже показує, що наша молодь є здорового духу та дбає про спадщину великих батьків нашого народу: «Тому молодь Київської архиєпархії є прикладом для інших, адже вчить бути відповідальними, працьовитими та молитовними», - зазначив душпастир.

Самі представники спільноти пишуть про паломництво так: «Ось і відбулася наша вже друга проща ТриZ: Zавалів-Zаздрість-Zарваниця. Це неймовірний час Божої присутності як в кожній миті, так і в серці кожного прочанина. Крокуючи стежками патріархів, дізнаючись історію їхніх сімей та їхнього життя, з’являється розуміння власного напрямку в житті – за Христом. З ласки Божої ми спільно відбули Службу Божу в катедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії в м. Тернополі послухали цікаву розповідь про Йосифа Сліпого в Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» Йосифа Сліпого у с. Заздрість та мали щастя отримати дуже глибоку духовну науку від о. Ярослава Лукавенка. У с. Завалів ми зустрілися з автором книги «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара» - паном Володимиром Чистухом, помолилися спільно з парохом місцевої церкви о. Володимиром Молебень, відвідали стареньку церковцю, де служив прадід Блаженнішого - отець Дмитро Гузар, побачили чашу, подаровану йому парафіянами з нагоди п'ятдесятої річниці служіння в парафії та стареньке Євангеліє, з якого читав Слово Боже отець Дмитро, після чого помолилися на його могилі і вирушили до Зарваниці. Там мали ласку молитися перед чудотворною іконою Богородиці, молитися Хресну дорогу, побачити неймовірної краси «Український Єрусалим» у Марійському духовному центрі «Зарваниця». У неділю, до Служби Божої, наші прочани мали час на приватну молитву в підземній церкві, на занурення в чудотворне джерело святої Анни, на відвідини хатинки Богородиці та на те, щоб набрати водички із чудотворного джерела. Дорогою назад ми радо молилися, співали, розважали, ділилися свідченнями, відкривали свої серця... надихалися. Ласка Божа і покров нашої Пресвятої Богородиці нас берегли та провадили. Дякуємо Богу за Його безмежну любов та милосердя! Дякуємо Богородиці - Матінці Небесній, яка покликала до себе в найнеобхіднішу для кожного мить в житті. Дякуємо всім прочанам за відкритість та спільне творіння цієї прощі. Дякуємо о. Ярославу Лукавку за надзвичайно глибокі духовні науки, безцінні слова, добрі поради. Через ваше слово Бог зміг промовити до кожного з нас. Дякуємо отцю Андрію Боднаруку за довіру та духовну підтримку. Також дякуємо за сприяння в організації нашої особливої прощі Молодіжній комісії Київської архиєпархії УГКЦ в особі протоієрея Віталія Марцинюка. Дякуємо Блаженнішому Любомиру Гузару за те, що нас провадить!» - написали у соціальній мережі представники спільноти «Покоління Любомира».

Прес-служба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next