АКТУАЛЬНО

Вечір пам’яті митрополита Андрея (Шептицького) в Києві

Понеділок, 04 листопада 2013, 10:42
1 листопада 2013 року в парафії Святого Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій могилі, відбувся вечір пам’яті митрополита Андрея (Шептицького). У такий спосіб київська громада УГКЦ за сприяння Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії, підтримки Патріаршого товариства святого рівноапостольного Київського князя Володимира та Ради «Лицарів Колумба» святого Володимира відзначила 69-ту річницю з дня відходу до вічності слуги Божого митрополита Андрея.

Розпочався вечір Божественною Літургією, яку очолив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. Приємно відзначити, що храм був переповнений людьми, а отже, останній день робочого тижня не став перепоною для вірних прийти і разом молитися за прославу Митрополита.

У вступному слові владика Йосиф наголосив на ревній праці митрополита Андрея в духовному, суспільно-культурному і громадському житті українського народу. За це в Україні його ще за життя визнали «рідним Мойсеєм». Владика Йосиф також зазначив, що, на жаль, сьогодні ми не вміємо віддавати належне та шанувати великих постатей свого краю, і закликав навчатися цього на гарному прикладі сусідів. Також прозвучало прохання молитися про отримання ласк за посередництвом слуги Божого митрополита Андрея і повідомляти про вислухані молитви. Кожне свідчення має велику цінність для успішного завершення беатифікації. Цікавими були і відповіді єпископа на запитання вірних про особливості беатифікаційного процесу та діяльність Шептицького у важкий воєнний період. А далі прозвучала спільна молитва за прославу митрополита Андрея.

Роздуми на тему «Як будувати рідну хату» та Ісусова молитва були наступним етапом вечора. Їх проводив п. Богдан, представник Патріаршого товариства.  Після кожного короткого розважання пропонувалися молитовні намірення, і весь храм наповнювався тихим спокійним наспівом Ісусової молитви. До проведення заходу долучилися і семінаристи КТДС. Саме їхній пісенний супровід молитов надав вечорові особливого звучання.  

Організатор заходу о. Володимир Мальчин, голова Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії, своїм словом починав кожен з етапів вечора. Отець Володимир наголосив, що саме в такий духовно-молитовний спосіб важливо вшанувати пам’ять митрополита Андрея і роздумувати над актуальністю його послання «Як будувати рідну хату». Це допоможе отримати ті орієнтири для навчання і праці, які дозволять зробити свій внесок у розбудову Української держави.

Наприкінці вечора парох храму Святого Миколая Чудотворця подякував присутнім за молитву і запросив до невеличкого спільного частування. Кожен отримав пам’ятку із зображенням митрополита Андрея та молитвою про отримання ласк за його посередництвом.

Повідомила Марія Геруля

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next