АКТУАЛЬНО

Вечір молитви-благання за долю України в Івано-Франківську

Четвер, 05 грудня 2013, 11:30
Цими днями Блаженніший Святослав (Шевчук) закликав усю Церкву до «безперервної молитви за кращу долю для нашого народу». Він сказав: «Прошу всіх молитися, щоб Господь подав мудрість нашому суспільству загалом і кожному громадянину зокрема. Молімося, щоб Він не допустив до кайданів зла, але своїм миром і мудрістю звільнив наш народ від усього того, що його поневолює, а відтак простелив йому шлях у майбутнє… Приходьмо до храму – хто коли може, у будь-яку пору дня і ночі – і молімося до Господа за кращу долю українського народу».

Тому в парафії Святих Кирила і Методія було організовано вечір молитви і благання за долю України, за мир і спокій. Під час Божественної Літургії, яку очолив о. Йосафат Бойко, ВС, священик роздумував про роль храму у житті християнина. «Храм повинен змінювати людину на краще. Є категорія людей, які до храму потрапляють чотири рази в житті: два рази їх приносять, а два самі приходять (приносять - на хрещення і на похорон, а приходять на перше святе Причастя і на шлюб, бо «так треба»). Багатьом людям, як вони думають, храм не потрібний, а нинішнє таїнство введення в храм Пресвятої Богородиці нагадує нам про важливу істину – храм є для того, щоб вести людину до Бога, бо ж храм є місцем Божого житла».

Після Літургії о. Йосафат зачитав Звернення Митрополита Івано-Франківського з приводу непростої суспільно-політичної ситуації в Україні, а відтак відбулося виставлення Найсвятіших Тайн і розпочалася відправа вечірні, яку провадили чотири священики. На завершення молитви всі отримали засвічені свічки, які нагадували про «світло Христа», котре повинно просвічувати життя кожного християнина. Молитва-благання і благословення Святими Тайнами, а також і гімн «Боже, великий, єдиний» стали завершенням молитовного вечора за долю України та за всіх присутніх на Майдані в Києві цими днями. Усі присутні отримали копію молитви Митрополита Андрея за український народ.

Прес-центр парафії Святих Кирила і Методія

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next