АКТУАЛЬНО

«Велич людини не в тому, що вона має, а в тому, чим вона ділиться», – владика Володимир Груца

Четвер, 17 вересня 2020, 16:35
Ідентичність людини не в тому, що вона має, а в тому, чим ділиться. У цьому велич людини. Якщо хтось не може нічого дати своєму ближньому, тоді дає себе. Він завжди може послужити і дарувати свою любов і своє відкрите серце. На цьому наголосив владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, під час проповіді до вірних в архикатедральному соборі Святого Юра.

За словами архиєрея, кожне євангельське слово заохочує нас до певної місії в цьому світі. Сьогодні ми чуємо, як Ісус покликав дванадцятьох апостолів, проте посилає їх на місію по двоє. Можна подумати, – каже проповідник, – що він так поступає з огляду на безпеку, проте бачимо, що радше він їх посилає в такий спосіб свідчити любов. Це більше, аніж слова. 

«Ба більше, він їм каже нічого із собою не брати в дорогу. Зазвичай, коли ми збираємося в дорогу, то потребуємо багато чого зі собою взяти, спакувати сумку, ключі, щоб повернутися додому, мобільний телефон, який є дуже важливим елементом. Ісус каже їм нічого із собою не брати. Дивно...» – застановляється проповідник.

На його переконання, це Євангеліє скріплює нас думкою про те, що хоч би якою була наша життєва місія, не всі приймуть нас, наші слова і вчинки. Зрештою Ісус, будучи Богом, також не зміг всім людям догодити.  

«Ісус дозволяє взяти із собою палицю, яка може мати різну функцію. Нею можна когось бити, на неї можна опиратися, а ще більше палиця – це продовження руки. Мої можливості таким чином є розширенні і це дає мені простір для ще ширшого діапазону моїх діл», – зауважує він.

«Життя – це забіг на довшу дистанцію з перспективою вічності. Навіть якщо не всі в житті будуть мене приймати,  я повинен йти в зручному взутті і опиратися на палицю, щоб якнайдовше витримати і якнайдалі пройти. Пам’ятаймо, що після завершення земного життя, у вічності, нас чекає дуже велика перспектива», – переконаний єпископ-помічник Львівської архиєпархії. 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next