АКТУАЛЬНО

"Великдень разом" в парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Мелітополі

Середа, 18 квітня 2018, 20:58
Цей соціальний проект є відгомоном на Божу ласку та любов і здійснювався парафією Різдва Пресвятої Богородиці у Мелітополі та Студентським братством Українського католицького університету у Львові.

“Божий Мир нехай перемагає всі наші страхи, щоб Він, який переміг смерть, визволив нас із наших кайданів і поневолень”, - саме так отець Петро Креніцький закликав вірити у Божу милість, яка допомогла побудувати діалог та відродити спільну традицію святкування Великодня. Слово “разом” характеризує акцію, яку греко-католицька парафія Різдва Пресвятої Богородиці у Мелітополі запросила до свого міста. Разом з Богом ми повірили у Його любов. Разом з нами повірили ще сотні сердець мешканців міста та молодь з усіх куточків України: Львова, Ужгорода, Києва, Харкова, Кам’янського, Сум, Полтави, Херсона тощо.

Протягом трьох днів на базі Шахової школи та міського Парку культури та відпочинку проходили майстер-класи з писанкарства, виготовлення ляльок-мотанок і великодніх прикрас, гаївки. А в греко-католицькій парафії у Мелітополі всі охочі могли долучитися до спільних Богослужінь та послухати проповіді від отця Петра. Понад п'ять тисяч людей було охоплено акцією. Важливим досягненням є об’єднання різноманітних християнських конфесій у спільному прагненні поширювати Божу любов. Прикладом стала співпраця двох музичних компаній Мелітополя, які погодилися безкоштовно обладнати апаратурою концерт за участю музичних гуртів, серед яких були місцеві світські та християнські молодіжні гурти різних конфесій.  “МетаНоя” - інструментально-вокальний ансамбль Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, став спеціальним гостем концерту. Після концерту представники різних християнських спільнот обмінювалися позитивними думками та раділи своїй співпраці заради благородної справи.

Марта Дідула, фінансист проекту: “Акція «Великдень разом» показала місцевим жителям альтернативу їхньому святкуванню Великодня. Важливо, щоб люди мали можливість вибрати, як вони хочуть святкувати, бо одна річ, коли вони хочуть святкувати Воскресіння Господнє з алкоголем десь в парку, зовсім інша - коли вони просто не знають, як можна по-іншому”.

Галя Дідула, керівник проекту: “Для мене «Великдень разом» - це передусім спільнота, яку ми будуємо. Не культура чи традиції, а люди, які на основі цих традицій та заходів зможуть знайти своїх однодумців, людей зі схожими ідеями, над якими всі спільно будуть працювати. Бо як казав нам отець Петро, ми лише сіємо, а насіння проростає згодом”.

Висловлюємо окрему подяку Управлінню молоді та спорту Мелітопольської міської ради, співробітники якого всіляко допомагали в організації нашого проекту “Великдень разом”.

Прес-служба парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Мелітополі

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next