АКТУАЛЬНО

Великдень у Будапешті

Середа, 15 квітня 2015, 17:35
У Cтрасний тиждень для української громади з Будапешта та околиць було проведено Великопіcні реколекції. Духовні науки були поєднані зі Страсними богослужіннями.

Реколектантом був отець Дам’ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині. У рамках духовних наук були зустрічі з дітьми, молоддю та дорослими.  На завершення реколекцій присутні  приступили до цілування плащаниці. Духовні науки  та страсні богослужіння проходили в приміщенні Державного самоврядування українців в Угорщині.

У день Воскресіння Христового святкова Літургія відбулася в угорському греко-католицькому храмі Святого Флоріана м. Будапешт.  У цьому храмі українці щомісяця збираються на богослужіння українською мовою. Церква знаходиться на площі Тараса Шевченка, на якій є пам’ятник Кобзареві.

Святкову Літургію співав хор з греко-католицького храму м. Мішкольц спільно з місцевою громадою. Під час Літургії отець Дам’ян прочитав Великоднє послання Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ. На завершення Богослужіння священик привітав усіх присутніх зі святом. У молитві взяли участь представники дипломатичного корпусу, гості з України та українці, які мешкають в різних куточках Угорщини.

Після Літургії в церкві був виступ діточок з недільної школи, під час якого вони привітали усіх з Воскресінням Христовим та соліста Львівської обласної філармонії тенора Назара Тацишина.

На завершення усі присутні  процесійно вийшли на площу біля церкви, де було здійснено чин освячення великоднього кошика, після якого усіх чекав святковий стіл.

https://www.facebook.com/church.ugcc.in.hungary

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next