АКТУАЛЬНО

Великопісна ініціатива у м. Димитрові Донецької області

П'ятниця, 03 квітня 2015, 07:01
Настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла міста Димитрова Краматорського деканату Донецького екзархату УГКЦ о. Іван Василенко, незважаючи на важкий час служіння на цій території через бойові дії, які відбуваються за кілька десятків кілометрів від парафії, представив «Великопісну ініціативу» Екобюро УГКЦ вірним своєї парафіяльної спільноти.

У Хрестопоклонну неділю священик виголосив екологічну проповідь, на якій на прикладі хреста, як образу гріховності людства, зосередив увагу своїх парафіян на важливості навернення та відмови від вчинення будь-якого гріха. «Адже саме гріх, який суперечить Божій волі та закону, стає причиною погіршення стосунків людини з усім створінням Божим, руйнує стосунки з Творцем, впливає на стосунки людини з людиною», – звертаючись до вірних, сказав настоятель парафії.

Під час сугубої ектенії всі молилися за мир і спокій та просили Всевишнього про збереження життя людей і творіння.

Отець Михайло Неїжмак, екореферент Донецького екзархату, відвідав цю парафію,  і на церковному подвір’ї був посаджений парафіяльний фруктовий сад.

Парафіяни храму Святих Петра та Павла УГКЦ в місті Димитрові активно долучилися до практичної екоакції. Загалом ця парафія активно бере участь у різноманітних заходах Екобюро УГКЦ та часто відгукується на його заклики.

Дорослі, молодь і діти міста з радістю та цікавістю сприйняли подію. «Нашою ініціативою ми хочемо підтримати екосистему Землі та сприяти збереженню власного життя», – сказав настоятель парафії о. Іван. Сад, який з’явився в місті, став символом життя та миру, чого так прагнуть і очікують жителі міста та цілої Донецької області.

Наступного дня відбулася міжконфесійна Хресна дорога, де перша стація була на екологічну тематику і розважали над нею чи не вперше через призму відповідальності за створіння.

Цікавим моментом стало те, що тими днями місто Димитрів отримало в подарунок дві екомашини для прибирання міста та околиць. Саме отець Іван провів чин освячення автомобілів, привітав усіх з нагоди свята та наголосив, що «коли буде чисте навколишнє середовище, тоді буде чиста совість та душа!». На освяченні були присутні міській голова, представники влади, працівники ЖКХ та ЗМІ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next