АКТУАЛЬНО

Великопісні реколекції для лицарів Києва та околиць "Час боротьби"

Понеділок, 27 березня 2017, 12:43
У столичному храмі Святого Василя Великого 25 березня 2017 року кількадесят лицарів Колумба з греко-католицьких та римо-католицьких рад Києва, Ірпеня та Вишгорода взяли участь у реколекціях під проводом отця Володимира Мальчина (віце-канцлера Патріаршої курії, територіального капелана "Лицарів Колумба"). Він зазначив, що участь у подібних заходах для учасників Ордену принаймні раз на рік є обов’язком.

На початку зустрічі отець Володимир нагадав лицарям Колумба життєпис засновника – отця Майкла Макґівні, який у вороже налаштованому протестантському оточенні знайшов сили та однодумців підтримувати ірландську діаспору в США. Майкл Макґівні прожив коротке, але яскраве та насичене життя, яке може слугувати натхненним прикладом для кожного сучасного вірянина.

Отець Володимир зазначив, що "на фоні боротьби із зовнішнім агресором та всередині країни із корупцією, важливо не забувати про одвічну боротьбу, яка проходить всередині кожної людини. Лінія фронту, де вирішується доля особистості та людства, проходить у серці кожної людини, тому важливо вміти дати відсіч усім нападам ворога людського роду - через молитву, розрізнення духів, духовний супровід, підтримку один одного. Справжній лицар не лише бачить зовнішнього ворога, а вміє подолати насамперед внутрішнього нападника, захищаючись 'щитом віри' і використовуючи 'меч духовний', що ним є Слово Боже".

Учасники реколекцій обговорили низку питань, серед яких торкнулися значення та участі у Святій Літургії. "Той, хто співає, молиться вдвічі", - нагадали слова з Біблії лицарі Колумба, закликаючи братів брати участь у Службі Божій своїм співом. 

Отець Володимир Мальчин особливо наголосив і нагадав присутнім лицарям Колумба про обов’язок сприймати свою сім’ю як домашню Церкву. Він разом із іншими братами поділився способами та прикладами про те, які можуть допомогти в досягненні цієї мети – перетворення родини на Тіло Христове.

На реколекції завітав канцлер Київської архиєпархії УГКЦ отець Василь Чудійович. Він привітав Лицарів Колумба та подарував ділові щоденники, у яких на кожне число прописані порядок богослужінь. Отець Чудійович закликав братів взяти участь у випуску подібного щоденника на 2018 рік.

Братам-лицарям було запропоновано регулярно втілювати в життя 5 практичних кроків, щоб бути практикуючим чоловіком-католиком:
1. Щоденна молитва
2. Участь у Божественній Літургії та сакраментальному житті Церкви
3. Читання Біблії та духовної літератури
4. Дотримання відпочинку (шабат)
5. Іспит совісті перед сном

Завершили духовні науки іспитом совісти для чоловіків, пропустивши через 'духовний рентген' такі сфери життя: Бог і ближній, моє подружнє життя, діти, захист життя, робота і довколішній світ, любов і сексуальність, правда та чесність.

Ділячись особистими враженнями від реколекцій, отець Володимир зауважив, що  «група чоловіків, які моляться разом і об'єднуються заради спільної мети - є великою потугою в Церкві і суспільстві. Головне - надати їм відповідний духовний супровід, допомогти їм «переможцями гріха явитися» через навички «духовної боротьби», а решта - вони самі зроблять, виконуючи своє служіння преображення світу».

Своїми враження від участі в цих духовних вправах поділилися також брати-лицарі. Зокрема, бр. Степан Джус (Рада №16250 Св. Василія Великого) зазначив, що «за допомогою реколекцій ми, чоловіки, більше зрозуміли, як потрібно боротися зі всіма немочами цього гріховного світу та ставати кращими християнами, покращуючи наше суспільство».

На думку бр. Олександра  Дикуна (Рада №16250 Св. Василія Великого), «це був час, щоб зупинитися і подумати про вже знайомі речі, але під іншим кутом. Особливо, коли о. Володимир говорив про механізм початку гріха (посіяти невеличкий сумнів)».

Після реколекцій відбулася урочиста ініціація, на якій «Лицарі Колумба» поповнився чотирма новими братами лицарями з Києва та Вишгорода.

lytsarikolumba.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next