АКТУАЛЬНО

Великопісні відвідини ув’язнених жінок у Збаразькій ВК

Середа, 22 березня 2017, 07:12
21 березня засуджених жінок, що відбувають покарання у Збаразькій ВК №63 і жінок, що знаходяться на лікуванні у тублікарні, з Великопісною реколекційною наукою і духовними подарунками відвідали отець-реколектант Йосиф Будай і в’язничний капелан отець Омелян Колодчак.

У каплиці Великомученика Димитрія всі охочі мали змогу приступити до Тайни Сповіді і прийняти Святе Причастя. Священики спільно із засудженими молилися в їхньому наміренні. Отець Омелян побажав жінкам, щоб вони «після Тайни Пресвятої Євхаристії відчули себе улюбленими Божими дітьми. І так, як Ангел відвалив камінь від Господнього гробу, так і сьогодні через  Сповідь і Причастя вони відчули себе вільними».

«Спостерігаючи за жінками, які чекали до Сповіді, я помітила, як вони хвилювалися, а висповідавшись, зворушливо, дехто зі сльозами на очах, відмовляли покуту і виходили спокійні й усміхнені», - наголосила волонтер Надія Тхір.

Опісля в актовому залі отець Йосиф виступив перед жінками з повчальною наукою про людяність, любов до Бога і ближнього, діла милосердя, молитву і служіння ближнім. «Він дуже просто і доступно, підкріплюючи все життєвими прикладами, спілкувався з жінками», - відзначила п. Надія.

Наостанок подарував для в’язничної бібліотеки серію своїх книжок. Отець Йосиф є автором більше ніж 20 видань. Його книжки є дороговказами в життєвій дорозі. Священики побажали ув’язненим жінкам сильної віри і людяності, через молитву – зцілення фізичного і духовного, відчувати Божу присутність  і завжди приймати волю Божу.

prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next