АКТУАЛЬНО

Великопісні реколекції для руху “Подружні зустрічі”

Четвер, 12 березня 2009, 13:47
7-8 березня, у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулися реколекції для аніматорів руху «Подружні зустрічі» за участю міжнародних лідерів і координаторів з Польщі Ірени і Єжи Гжибовських.
7-8 березня, у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулися реколекції для аніматорів руху «Подружні зустрічі» за участю міжнародних лідерів і координаторів з Польщі Ірени і Єжи Гжибовських. У реколекціях взяли участь 7 священиків і 28 подружніх пар – аніматорів з Київської, Львівської, Івано-Франківської та Тернопільсько-Зборівської єпархій. Синкел у справах мирян отець Андрій Романків очолив Божественну Літургію. У своєму зверненні привітав учасників від імені владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського та заохотив бути правдивими свідками родинного життя і християнських чеснот у щоденному житті. Реколекції завершилися подячною молитвою перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої.

Прес-служба єпархії

Довідка «Подружні зустрічі» – це міжнародний християнський рух, один з напрямків душпастирської праці Вселенської Церкви з родинами. Рух зародився в Польщі у 1977-1978 роках. Засновниками «Подружніх зустрічей», як руху, а пізніше об’єднання національного і міжнародного масштабу в країнах Центральної та Східної Європи є подружжя Гжибовських. У своїй діяльності рух приймає до уваги особливості культури кожної національності, а також місцеві соціальні проблеми. Першоосновою праці руху є Євангеліє і вчення Церкви. Спільнота «Подружні зустрічі» об’єднує 42 осередки у країнах Центральної та Східної Європи. За 30 років існування відбулось майже півтора тисячі реколекцій, в яких взяли участь 14 тис. подружніх пар. В УГКЦ рух діє з 1999 року. Він є складовою Міжнародного руху подружніх пар. За 10 років існування руху було сформовано 4 осередки: Київ, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next