АКТУАЛЬНО

Верховна Рада планує до розгляду низку законопроектів, що стосуються діяльності релігійних організацій

Вівторок, 01 грудня 2009, 15:45
Протягом нового пленарного тижня, з 1 по 4 грудня, Верховна Рада України планує розглянути у профільних комітетах та сесійній залі низку законопроектів, які стосуються окремих аспектів діяльності релігійних організацій.
Протягом нового пленарного тижня, з 1 по 4 грудня, Верховна Рада України планує розглянути у профільних комітетах та сесійній залі низку законопроектів, які стосуються окремих аспектів діяльності релігійних організацій. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи, м.Київ.  У середу, 2 грудня, Комітет з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розгляне проект Закону України «Про порядок організації і проведення мирних заходів» (реєстр. №2450), який готується до другого читання у Парламенті. Слід зауважити, що у липні цього року Інститут релігійної свободи надіслав до цього парламентського Комітету пропозиції до тексту вказаного законопроекту, які передбачають розширення сфери дії майбутнього закону також і на публічні релігійні обряди та церемонії – шляхом внесення відповідних змін до статті 21 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». “В інтересах релігійної спільноти України – Церков, релігійних організацій та віруючих громадян України, вкрай важливою є потреба у запровадженні єдиного уніфікованого законодавчого підходу у сфері реалізації конституційних положень про порядок організації мирних зібрань не залежно від того, хто виступає їх організаторами і учасниками – чи то віруючі, чи то невіруючі громадяни”, – йшлося у зверненні ІРС до Комітету. У четвер, 3 грудня, для включення до порядку денного та прийняття рішення пропонується проект Постанови про збереження комплексу Києво-Печерської Лаври та подальший розвиток Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника (реєстр. №5135, автори – В.Яворівський, В.Деревляний, Я.Кендзьор та інші). Раніше подібний документ вже подавався до Верховної Ради за ініціативи членів Комітету з питань культури і духовності. Однак під час розгляду у сесійній залі ця ініціатива не отримала достатньої кількості голосів, необхідної для її ухвалення у якості постанови.
Цього ж дня до порядку денного пленарних засідань поточної сесії Парламенту планується включити також питання про розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність з вимогами Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (реєстр. №5146, автор – Кабінет Міністрів України). Як повідомляв ІРС, даний законопроект оминає проблему “подвійної реєстрації” релігійних організацій, про яку неодноразово заявляли експерти та представники конфесій.
http://www.irs.in.ua
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next