АКТУАЛЬНО

Вертеп храму Званівського василіанського монастиря взяв участь у обласному фестивалі коляди на Донеччині

Понеділок, 15 січня 2018, 12:37
12 січня у селі Званівка Донецької області в рамках культурно-мистецької акції «Різдвяний передзвін» відбувся фестиваль вертепників та колядників. На свято приїхало понад 500 гостей. Крім представників усіх районів Донеччини, у Званівці виступили вертепи й хорові колективи з Дніпропетровської та Львівської областей, - повідомляє ДОДА.

Подібний фестиваль уперше проходить на Донеччині саме в селі, де досі бережуть лемківські та бойківські традиції.

Зі Львівщини на фестиваль завітав і фольклорний колектив «Джерела Розточчя» із військовим капеланом о. Михайлом Лехновським, ЧСВВ. Активні мешканці Жовківщини їздили в АТО, щоб колядками поділитися радісною вісткою про народження Христа з українськими воїнами на передовій. Керівник хорового колективу та начальник відділу культури Жовківської райдержадміністрації п. Галина Фесюк зазначила, що майстрині й творчі колективи Донеччини мають дуже високий професійний рівень і можуть змагатися в майстерності з колективами із Західної України.

Самі ж господарі фестивалю приємно дивували всіх присутніх не тільки дзвінкою колядкою й різдвяною виставою, а й сучасним лемківським дитячим вертепом і щирою гостинністю.

Фестиваль вертепників та колядників не обійшовся і без ярмарку, на якому майстри з усієї Донеччини презентували свої декоративні вироби та різдвяні страви.

www.osbm.in.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next