АКТУАЛЬНО

Вертеп зі Львова завітав до Центру соціально-психологічної реабілітації м. Херсона

П'ятниця, 10 січня 2014, 13:27
У день Різдва Христового до Центру соціально-психологічної реабілітації м. Херсона завітав вертеп зі Львова, який поставили та організували студенти Львівської духовної семінарії УГКЦ спільно з молоддю різних спільнот Львова та області.

У своєму вертепі молоді місіонери в театралізованій формі розповіли дітям біблійну історію народження Спасителя, наповнену численними колядками та віншуваннями. Серед традиційних персонажів були: Марія і Йосиф, Три князі, Пастушки, Ангел, Звіздар, Лихий, Воїн та інші. Не обійшлося у вертепі й без кумедних персонажів - Мошка й Сари, які веселили всіх присутніх. У діалозі «добра» в особі Ангела і зла, представленого Лихим, висвітлювалися важливі й актуальні питання духовних і морально-етичних проблем у суспільстві.

Вертеп, як елемент народної творчості та культури нашого народу, ніс у собі його дух і водночас глибоку віру в Бога, містив ідеї патріотизму. Українські князі, Козак та Дівчата-українки своєю присутністю і ролями яскраво показали відповідні цілі, до яких слід прагнути кожному українцеві-християнину.

Діти з цікавістю дивилися вертеп, по завершенні якого отримали від Ангела та Пастушків образочки й цукерки. Зустріч продовжилася теплим  знайомством і спільними забавами. Діти із захопленням робили фото (найбільше: з маскою Смерті, шаблею Козака, шоломом Воїна, палицями Пастушків…).

Учасники вертепу складають подяку о. Макарію, настоятелю місцевого василіанського монастиря УГКЦ, та о. Сергію з парафії Святої Варвари УПЦ, що в м. Херсоні, за сприяння цій святковій зустрічі в день Різдва Ісуса Христа.

Повідомив о. Андрій Нагірняк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next