АКТУАЛЬНО

«Ви є жива парафія, яка запрошує до преображення», - владика Лавренцій Гуцуляк

Вівторок, 08 жовтня 2019, 09:18
6 жовтня 2019 року владика Лаврентій Гуцуляк, митрополит Вінніпезький, завітав до храму Святого Миколая (Вінніпезька архиєпархія УГКЦ), який діє при монастирі отців василіан провінції Пресвятого Серця Христового в Канаді.

Звертаючись до вірних під час Богослужіння, архиєрей наголосив на важливості відкритості та допомозі ближнім, особливо тим, які прибувають до Канади. "Ви є жива парафія, яка запрошує до преображення. Добре, коли при храмі маєте приміщення, у яких можете не лише зустрічатися, а й приймати ближніх та підтримувати потребуючих, реалізовуючи таким чином волю Христову", – зазначив владика Лаврентій.

Після Святої Літургії у співслужінні з отцями василіанами митрополит освятив церковне подвір’я та презентував перший у Канаді банер, присвячений світлої пам’яті блаженної Йосафати Гордашевської, 150-річчя з дня народження якої відзначили, зокрема, й у Римі.

У Богослужінні та урочистостях взяла участь представниця державного уряду – міністерка спорту, культури та спадщини Манітоби Кеті Кокс, родове коріння якої сягає України.

Вона, зокрема, наголосила на значенні першої української парафії, згуртованої у Канаді. Розповіла, що її батьки були також парафіянами храму Святого Миколая.

Усі учасники дійства розділили спільну трапезу, підготовлену парафіянами.

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next