АКТУАЛЬНО

«Виховання мирян до суспільно-політичного життя» у Тернополі

Вівторок, 31 березня 2015, 11:44
Презентація нового документа Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» «Виховання мирян до суспільно-політичного життя» відбулася 30 березня 2015 року в Тернопільській вищій духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.

На початку зустрічі Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк) благословив доповідачів і гостей заходу, серед яких були заступник Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. Олег Лука та активний місцевий єпархіальний представник цієї Комісії о. Роман Чубара, зазначивши важливість і потребу такого видання.

Під час презентації майбутні душпастирі ознайомилися із змістом нового документа, у передмові до якого Блаженніший Любомир (Гузар) звертає увагу на зміст понять «мирянин», «християнин» у світлі політичного життя. Дізнаючись про вказані в документі сфери суспільно-політичної діяльності та про потребу в них процесу виховання, учасникам презентації також було запропоновано і практичні ініціативи в цьому служінні.

Зустріч продовжилася спільним обговоренням щодо реалізації цієї пасторальної праці та ролі соціального вчення Церкви при цьому. На завершення учасники презентації спільно помолились за ласку служіння, яке становить серцевину євангельської звістки та з належною увагою представлене у новому виданні про виховання.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next