АКТУАЛЬНО

Вихованці Карітасу Коломиї пройшли триденну прощу за мир

Вівторок, 09 вересня 2014, 16:48
Дев’ятеро дітей і троє дорослих. Ось така невелика делегація від Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії вирушила у святе місце. Стартували з Коломиї, а от пункт призначення – Зарваницький духовний центр, що на Тернопільщині. Загалом пройшли 120 км.

Триденна дорога  - не таке вже й легке випробування. Та з молитвою і щирою вірою в Бога вихованці та співробітники Карітасу Коломиї добралися омріяної святині. Кожен молився за своє. А у спільному зверненні до Бога всі учасники просили одного – миру для України.

«Шлях був нелегким, та я все-таки дійшла. Мені надзвичайно сподобалася проща. Особливо вже в самій Зарваниці вразила нічна хода зі свічками. Найперше я йшла у прощу задля своєї доброї долі. А ще ми дорогою дуже багато молилися за мир у державі», - ділиться враженнями 14-річна Іванка. Для неї це було перше піше паломництво.

Усю дорогу підтримували та підбадьорювали дітей старші наставники – співробітники Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії. «Проща у святі місця – це завжди випробовування, особливо для тих, хто веде. Це також такий своєрідний спосіб перевірити згуртованість, відповідальність та самостійність дітей», - розповідає представниця благодійного фонду Ірина Шевчук. Для неї це вже не перше таке паломництво: «Одну ніч ми ночували у наметах на подвір’ї дитячого садка, а другу - провели в оселі добрих людей з Бучача. Там ми почувалися як вдома. Загалом все пройшло добре. Правда вже у кінці прощі нашим дівчаткам було важко йти, та вони все ж впоралися».

А от 13-річний Олександр каже, що триденний шлях йому дався без проблем: «Було дуже класно, особливо коли ми йшли під дощем і співали пісні про Бога, я особисто молився за своїх рідних, а також всією колоною ми молилися за мир та українських військових,- каже хлопець. - Мені відразу стало легше на душі після того, як я дійшов до Зарваниці. І, головне, рідним дійсно допомогла моя молитва».

Зарваниця – святе місце з чудесами і зціленнями. Коли людина приходить туди пішки – їй прощаються всі гріхи.  Дорогу нашим паломникам полегшували молитва, духовні пісні та щира віра. Вже на місці до них приєдналася група дітей з соціального центру Карітасу Коломиї, які не могли йти пішки і їхали автобусом. Усі разом взяли участь у нічній ході зі свічками, відвідали Богослужіння, висповідалися, причастилися та, найголовніше, вкотре помолилися за мир в Україні.

Повідомила Мар'яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next