АКТУАЛЬНО

Вихованці Карітасу зустрілися з воїном АТО

Неділя, 08 березня 2015, 16:11
Роману Селецькому – 23. Він – доброволець. Захищати Батьківщину пішов ще у квітні минулого року. Як «там» воїн розповів хлопцям і дівчатам з проекту «Соціальна та психологічна допомога дітям і молоді з проблемами та труднощами у навчанні і соціалізації». Для них це був перший досвід спілкування із безпосереднім учасником АТО.

Шестикласник Максим досі під враженням від спілкування з Романом Селецьким. Ділиться, що найцікавіше йому було слухати про зброю, якою воюють на Сході. Закарбувались у пам’яті хлопця і не надто приємні моменти: «Мені було трішки страшно дивитися фото, які приніс Роман. Досі не можу повірити, що це все дійсно відбувалося в Україні. Чесно – дуже страшно», - зізнається  Максим.

Та при цьому, натхненний прикладом Романа Селецького, – Максим готовий також стати добровольцем. Звісно, якщо у цьому буде ще потреба. Так само вирішили й інші учасники зустрічі. Загалом, того дня у Карітас прийшли два десятка хлопців і дівчат, віком від 10-ти до 15-ти років. «Діти спочатку соромилися. Боялися ставити запитання, та потім так розговорилися з Романом, що потім ледь розійшлися по домам. Для них – це дуже цінне спілкування. Роман своїм прикладом показав, як потрібно любити Батьківщину », - каже організатор зустрічі, керівник проекту «Соціальна та психологічна допомога дітям і молоді з проблемами та труднощами у навчанні і соціалізації» Наталія Григорчук.

Як розповідає Наталія – домовитися з воїном АТО про зустріч було не так і легко. Після перебування у гарячих точках Донецької області, боєць не охоче йшов на контакт, та все ж співробітникам Карітасу вдалося його переконати. «До цієї зустрічі ми готувалися майже місяць. Роман дуже переживав, чи зуміє з дітьми налагодити контакт, чи зможе їм доступно розказати про все побачене і пережите», - продовжує Наталія.

Як показала зустріч – хвилюватися не було причин. Боєць розповів дуже багато цікавих історій, часто згадував побратимів, а ще приніс дітям цілу гору фотографій. Роман намагався говорити тільки про приємне, та не раз у нього з’являлися сльози і опускалися очі. Хлопці та дівчата слухати воїна на одному подиху.  На завершення Роман Селецький сказав: «Я далі збираюся йти в АТО. Якщо сидітиму вдома – нічого не зміниться. Я буду до останнього боротися за Україну. Це мій вибір».

Мар'яна Мацьків, прес-служба
Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next