АКТУАЛЬНО

Вихованці Кременчуцької підліткової колонії обговорювали книгу Віктора Франкла

Четвер, 05 листопада 2020, 16:25
5 листопада 2020 року відбулася зустріч в зумі з вихованцями Кременчуцької колонії для неповнолітніх за прочитаною книгою Віктора Франкла "Людина в пошуках справжнього сенсу". Такі зустрічі з волонтерами-студентами проходять регулярно за сприяння керівника Центру Академічного душпастирства о. Ярослава Павлюка й сектора соціально-виховної і психологічної роботи.

Впровадженням до зустрічі послужила презентація о. Ярослава автора книги, яку обговорювали з вихованцями. У ній була представлена історія життєвого вибору відомого психотерапевта, автора логотерапії Віктора Франкла, його перемоги над найгіршими життєвими обставинами, пов'язаними із втратою близьких і тривалим ув'язненням у концетраційних таборах нацистської німеччини.

Вихованці обговорили з волонтерами і священниками те, що зачепило їх у книзі. Щоробить життя людини наповненим і щасливим - прагнення щастя чи віднайдення сенсу ? Як сприймати трагедію болю, провини і смерті? Що допомогло в'язню Освєнціма пережити лихоліття й ходіння перед лицем неминучої смерті, зберігаючи гідність людини й допомгти іншим співв'язням?

Діалог тривав у дві сесії з перервою на обід. Волонтери Софія Суха, Софія Дунець, Ольга Сатіна, Таїсія Савуляк провадили діалог на теми роздумів, представлених у книзі, та власних життєвих досвідів. Вихованці поділилися своїм розумінням пошуку смислів, переживання провини і прощення, всупереч помилкам, що трапилися в житті. Модерував зустріч о. Ярослав Павлюк.

Підсумовуючи діалог, о. Костянтин Пантелей розповів про переосмислення свого служіння внаслідок прочитання книги Віктора Франкла: "Як в'язничний душпастир, я також не раз помилявся. Наприклад, це стосувалося намагання пояснити причини злочину, який скоїла людина, різними зовнішніми й суто механічними обставинами. Це часто спричиняло   протилежний від очікуваного полегшення ефект ситуації людини в місцях позбавлення волі, адже виключало необхідність покути і прощення".

Наприкінці зустрічі о. Костянтин звершив молитву й благословення учасників.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next