АКТУАЛЬНО

Вихованців БФ «Карітас» вразив Львів

Середа, 11 лютого 2015, 15:02
Нещодавно хлопці і дівчата з Коломийщини відвідали місто Лева. Усі вони – учасники проекту «Соціальна та психологічна допомога дітям і молоді з проблемами та труднощами у навчанні і соціалізації». Його реалізовують у БФ «Карітас» із вересня 2013 року. Провідомляє прес-служба БФ «Карітас».

Уже з перших хвилин це величне місто зачарувало дітей. Більшість із них уперше опинилися так далеко від дому. «Хлопці і дівчата, яких ми везли на екскурсію до Львова, дуже потребують подібних поїздок. Їхні батьки просто не мають можливості організувати таке дозвілля. Що цікаво, більшість дітей не тільки вперше були у Львові, а й уперше їхали поїздом. Усі ті позитивні емоції і враження навіть важко описати словами», - ділиться соціальний працівник Христина Кучерук.

Під опікою БФ перебуває майже 300 дітей з малозабезпечених, багатодітних і кризових сімей. Можливість побачити Львів у час новорічно-різдвяних свят випала лише п’ятнадцятьом, віком від 10 до 16 років. Серед цих щасливців і Дмитро: «Я дуже довго мріяв побачити Львів на власні очі. І коли це сталося – щастю не було кінця. Усе як я собі і уявляв – старі вулички, величні будинки, на кожному кроці пам’ятники, а в центральній частині люди в казкових костюмах».

Екскурсія містом Лева тривала один день. Його діти разом із соціальними працівниками провели у центральній частині міста. Спочатку всі разом помолилися у соборі Святого Юрія, потім – пішли оглядати пам’ятні місця. Чи не найбільше вражень було від шоколадної майстерні та кавової копальні, а ще діти були на катку просто неба. Додому хлопці і дівчата повернулися зі світлинами та сувенірами, які ще довго зігріватимуть їхні серця та нагадуватимуть про місто Лева.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next