АКТУАЛЬНО

VII Мальтійський приятельський бал для людей з інвалідністю проведуть на Івано-Франківщині

Середа, 13 листопада 2019, 13:18
У четвер, 14 листопада 2019 року, на Івано-Франківщині відбудеться VII Мальтійський приятельський бал для людей з обмеженими фізичними можливостями. Організатор дійства – БО «Мальтійська служба допомоги». Місце проведення: м. Тисмениця, ресторан «Палац Ярослав» (вул. Січових Стрільців, 6). Приїзд гостей: з 17:15 до 17:50.

О 18.00 дійство урочисто відкриють понад півсотні пар під мелодію традиційного полонезу, яку виконає муніципальний естрадно-симфонічний оркестр під керівництвом художнього керівника Валерія Чикириса. Елегантні дами у вечірніх сукнях, кавалери у костюмах вальсуватимуть залою, надихаючи всіх своїми витонченими рухами, плавними балансе та щирими усмішками. Особливістю цього балу є те, що учасники - молоді хлопці та дівчата на інвалідних візках. Саме їхні танці приковуватимуть увагу  глядачів.

Для відвідувачів заходу підготували цікаву програму: танець волонтерів та «Романтиків», класичні та сучасні інтерпретації бальної програми (вальс, мазурка, падеспан, віденський вальс), різноманітні майстер-класи й танцювальні ігри. Крім того, неймовірні номери підготували запрошені гості – колектив «Надійка» та дует «ЮліТан».

Організатори повідомляють, що досі чимало пересічних громадян дивуються танцям на візку, однак люди з інвалідністю щоденно доводять, що насправді нічим не відрізняються від інших. Їхні можливості вражають, а сила духу викликає захоплення. Попри обмежені рухові можливості, вони намагаються жити повноцінним життям, зокрема здобувають освіту, працюють, створюють сім'ї, подорожують, беруть участь у прощах і таборах, сплавляються по Дністру, займаються спортом, зростають духовно і культурно... Вони вже вкотре демонструють, що танцювати так, щоб перехоплювало подих, можна навіть на інвалідних візках!

Мальтійська служба допомоги

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next