АКТУАЛЬНО

Викладачі львівської Школи-гімназії Шептицьких здобували досвід у Словаччині

П'ятниця, 19 квітня 2019, 13:23
Викладачі Навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія Шептицьких» 9-13 квітня з робочим візитом побували у Братиславі (Словаччина). Поїздка відбувалася у межах проекту, який підтримують отці салезіяни.

Іванна Олійник, Марта Мартиненко, Ірина Костів і Галина Котис мали нагоду вивчити досвід роботи західноєвропейських навчальних закладів, а саме Церковної школи «Нарнія» (Братислава, Словаччина) та гімназії отців салезіан імені святого Івана Боско (Унтервальтерсдорф, Австрія). Це також була добра нагода для налагодження подальшої співпраці між навчальними закладами.

Уже в перший день українська делегація познайомилася з настоятелем Провінційного дому отців салезіан, сестрами салезіанками та дізналися про діяльність «Нарнії».

Наступні дні були не менш насичені й цікаві: поїздка до гімназії отців салезіан імені святого Івана Боско, де викладачів тепло зустрів о. Simplice, екскурсія в одному із кращих куточків Європи — Відні.

Галина Котис побувала в гімназії у місті Баден. Основною метою цих відвідин було уточнення деталей подальшої співпраці між навчальними закладами.

Також львівські викладачі випробували себе в ролі візитерів навчально-виховного процесу «Нарнії». Тамтешні педагоги ознайомили українських гостей із цікавинками в організації роботи з учнями. Зокрема, ідеться про «Openning» – ранкова настановча зустріч дітей кожного класу з класним керівником та асистентом. Ще однією специфікою школи є відзнака дітей за добрі справи («Чин місяця»). Важливим досвідом стали відвідини уроків фізики, математики, хімії та іспанської мови.

На завершення передостаннього дня перебування в Словаччині була екскурсія Братиславою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next